10.5 C
De Bilt

“Vuurwerkschade is altijd teveel”, volgens burgemeester van Sliedrecht

In Sliedrecht is tijdens de jaarwisseling relatief rustig verlopen ondanks dat er aardig geknald is met vuurwerk. Heel veel Sliedrechters genoten van een gezellige viering van oud en nieuw. Grote incidenten bleven gelukkig uit maar er was wel weer schade aan de openbare ruimte. ‘Vuurwerkschade is altijd teveel’, aldus burgemeester de Vries.

Vernielingen door vuurwerk nu € 15.000,-

De gemeente Sliedrecht heeft inmiddels een eerste inventarisatie gemaakt van de schade en de meter staat nu op € 15.000. Het gaat om schade aan verkeersborden, prullenbakken, vuilcontainers en straatkolken. Het bedrag kan nog verder oplopen omdat de werkelijke schade aan straatkolken soms pas later in het jaar wordt ontdekt.

Vergeleken bij andere jaren zijn de kosten voor het herstellen van de schade lager. Desalniettemin blijft het zonde van het geld omdat deze schade alleen met opzet veroorzaakt is. Burgemeester de Vries: ‘Het zou mooi zijn als we komende jaarwisseling, de schadeteller op 0 euro zouden kunnen krijgen”.

Veiligheid

De politie is tevreden over het verloop van de avond en nacht. Het is vrij rustig gebleven. Alleen op het Burgemeester Winklerplein is een ruit van een winkelier gesneuveld. De brandweer moest drie containerbranden blussen. Burgemeester de Vries spreekt van een goede jaarwisseling en is blij dat politie en brandweer zonder vervelende incidenten hun werk hebben kunnen doen. ‘Zij verdienen onze grote waardering en respect”, benadrukt de Vries.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio