9.6 C
De Bilt

Waterschap en Yuverta tekenen intentieverklaring

Dordrecht – Waterschap Hollandse Delta en Yuverta hebben vandaag de intentieverklaring ‘Duurzaam samenwerken aan de groenblauwe toekomst’ ondertekend. Hiermee geven zij te kennen de samenwerking op het gebied van groenblauw onderwijs te willen intensiveren. Heemraad educatie Henk van der Drift van waterschap Hollandse Delta en Annemarie Moons, College van Bestuur voorzitter van Yuverta zetten namens hun organisaties een handtekening.

Waterschap en Yuverta

De samenwerking bestaat concreet uit het ontwikkelen en verzorgen van onderwijs; van gastlessen, excursies en leerwerkplekken tot vernieuwde opleidingen en innovatieve keuzemodules. Dit alles gebeurt onder de vlag van de Blauwe Hotspot, het kenniscentrum van Yuverta voor water en klimaat.

Aansluiting arbeidsmarkt en opleiding

Met deze intentieverklaring willen beide partijen vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen waardoor de aansluiting tussen opleiding en arbeidsmarkt verbetert. Henk van der Drift: “In deze regio hebben we gezamenlijke belangen en kunnen we elkaars krachten versterken. Het doel is om gezamenlijk toekomstgericht, actueel en relevant groenblauw onderwijs te ontwikkelen en te verzorgen. We hopen zo nog meer jongeren te inspireren en ze een goed beeld te geven van het fascinerende werkveld van de groenblauwe sector.

Samenwerken vanuit expertise

Met de groeiende klimaatvraagstukken groeit ook de vraag naar voldoende, vakbekwame waterprofessionals. Voor een groenblauwe toekomst is het nodig om vandaag de nieuwe generatie goed op te leiden voor de toekomst. Annemarie Moons: “Waterschap Hollandse Delta levert de nodige praktijkkennis en heeft ervaring met actuele vraagstukken op het gebied van water en klimaat. Yuverta weet dit didactisch het beste in te zetten en in te passen in het curriculum. Door het samenbrengen van onze expertises zijn we met elkaar in staat om op te leiden voor de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio