Wethouder Den Boer reikt getuigschriften Duurzaamheid uit

Korendijk – Voor het met goed gevolg doorlopen van de basiscursus Duurzaamheid ontvingen 20 personen uit handen van wethouder Gerard den Boer van Korendijk zaterdag 16 december een Getuigschrift.

De laatste bijeenkomst van deze cursus vond plaats in het Nationaal Landschap Centrum te Numansdorp van Hoekschewaards Landschap waar de wethouder een lezing gaf over duurzaamheid in de Hoeksche Waard. Cursisten met landbouw, voeding, klimaat en energie in hun pakket werden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen.

Hoeksche Waard Energieneutraal in 2040

Wethouder Den Boer heeft duurzaamheid in zijn portefeuille en sprak als zodanig zijn bewondering uit voor het feit dat Hoekschewaards Landschap er niet alleen is voor de vogels en bijen, maar ook voor Duurzaamheid. De Hoeksche Waardse energie visie is door de 5 gemeenten vastgesteld en de ambitie is om in 2040 energie neutraal te zijn. De wethouder bleek realistisch in zijn beeld. De Hoeksche Waard is grotendeels een Landbouw gebied met dien overeenkomstige bestemmingen. Ruimte voor een groot gebied met zonnepanelen lijkt vooralsnog aanwezig op het voormalige terrein van de suikerfabriek in Puttershoek en twee locaties die op dit moment worden onderzocht. Toch leven we in een energieke regio met 17 Gemeenten die zich aan hebben gesloten bij het Energieloket. Afspraken zijn gemaakt met HW wonen om het bestaand vastgoed te verduurzamen. De RAD heeft succesvol haar beleid gewijzigd m.b.t. duurzaamheid. Goed scheiden loont is ingevoerd wat een prima resultaat oplevert. Bij nieuwbouw worden toekomstige bewoners betrokken in duurzaam bouwen.

Duurzaamheid

Vragen als ‘hoe beperk je energiebehoefte’ en ‘denken we aan een circulaire economie’ of ‘welke variaties kent duurzaam inkopen’  behoeven een antwoord.
In voorlichting door Gemeenten zou samenwerking met de werkgroep Duurzaamheid van Hoekschewaards Landschap tot een mogelijkheid behoren.

De werkgroep heeft een Facebook pagina ‘Hoekschewaarders doen het Duurzaam’ en wethouder Gerard den Boer nodigt het Hoekschewaards Landschap uit om het derde werkatelier op 5 februari 2018 in de Koningshoeve te Klaaswaal bij te wonen.

Tot slot

De ochtend werd afgesloten met een overheerlijke lunch, gesponsord door Bakkerij Boender en Slagerij Schipper uit Oud-Beijerland voorafgegaan door de soep van Cees Mesker, één van de beheerders van Hoekschewaards Landschap.

Duurzaamheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img