10.6 C
De Bilt

Winkels dordrecht mogen open op zondag voor kerst!!

Dordrecht- Op verzoek van de Dordrechtse Ondernemersvereniging (DOV) besluit het college van burgemeester en wethouders de Kerstdrukte te verspreiden. Op zondag 24 december 2017 tussen 09.00 uur en 12.00 uur mogen alle winkels in Dordrecht open zijn. Winkels mochten al om 12.00 uur open. Het verzoek van de DOV om ook de openingstijden op Oudejaarsdag te verruimen honoreert het college niet omdat het argument van verkeersdrukte die dag minder speelt.

In de Winkeltijdenwet (art. 2.1a) is bepaald dat het verboden is op zondag een winkel voor publiek geopend te hebben. 24 december en 31 december 2017 vallen beide op een zondag. De gemeenteraad heeft eerder in de Verordening winkeltijden vrijstelling verleend van het verbod op zondagsopening tussen 12.00 uur en 18.00 uur.

Wethouder Mos (Economische Zaken):¬†‘De ervaring leert dat vooral de zondag voor Kerst (24 december 2017) voor de supermarkten en andere detailhandel een zeer drukke dag is met grote verkeers- en parkeerdrukte. Het college hecht waarde aan de betekenis van kerstinkopen voor zowel de detailhandel als de consument. Om de drukte op 24 december 2017 te spreiden verleent het college daarom ontheffing en mogen alle winkels dit jaar eerder open.’

Het college komt met de ontheffing tegemoet aan de wens van de DOV om de drukte op zondag 24 december te spreiden.

©Persbericht ingezonden door de Gemeente Dordrecht (26-10-2017)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio