6.1 C
De Bilt

Zwembad Blokweer feestelijk geopend in Alblasserdam

Woensdag 24 januari heeft wethouder Freek de Gier het zwembad Blokweer heropend. Dat gebeurde door symbolisch de sleutel terug te geven aan Lykele Bokhorst van de Beheer Stichting Sport Alblasserdam (BSSA). Daarna namen zo’n 65 kinderen een grote plons in het vernieuwde zwembad. Vanaf maandag 29 januari is iedereen welkom voor een verfrissende duik.

Zwembad Blokweer belangrijke voorziening

“Een zwembad is een belangrijke voorziening in zo’n waterrijke omgeving als de onze,” vertelt wethouder sport Freek de Gier. “Niet alleen vanwege de zwemlessen, maar ook vanwege het sociale aspect en het belang van voldoende beweging voor een goede gezondheid.” Hij vindt het verschrikkelijk dat het bad zo lang dicht is geweest. “Maar in Alblasserdam gaan we niet bij de pakken neerzitten. We hebben vanaf dag één van de sluiting keihard gewerkt om het bad zo snel mogelijk weer open te hebben. En ik ben blij en dankbaar dat het gelukt is.”

Opening

Lykele Bokhorst sluit zich daarbij aan en benadrukt dat hij vooral vooruit wil kijken. “Het bad ligt er weer piekfijn bij en we verheugen ons erop om onze bezoekers weer te mogen ontvangen. Banenzwemmers, schoolkinderen en natuurlijk ook de twee verenigingen: de Wiekslag en de Reddingsbrigade.”

Ter gelegenheid van de opening van zwembad Blokweer hadden deze verenigingen samen een mooi parcours uitgezet. Daarbij konden kinderen die de afgelopen jaren in omliggende gemeenten hun zwemdiploma hebben gehaald, diverse activiteiten uitvoeren. Ze voerden bijvoorbeeld een droge redding uit, doken voorwerpen op vanaf de bodem, deden een estafette en speelden een potje waterpolo.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio