6 C
De Bilt

Proef met 200 bladkorven

Eindhoven – Op verschillende locaties in Eindhoven zijn in totaal 200 bladkorven geplaatst. De korven zijn alleen bedoeld voor bladafval. De gemeente leegt ze met regelmaat. Het plaatsen van de korven is een proef in 2022 en 2023. De gemeente houdt nauwkeurig in de gaten of de korven zorgen voor schonere straten in het najaar én of het inwoners helpt met het afvoeren van bladeren.

Selectie locaties

De bladkorven staan in veertien buurten verspreid over zes stadsdelen. De locaties van de korven zijn zorgvuldig gekozen. Daarbij is onder meer gekeken naar de hoeveelheid groen in de buurt en de hoeveelheid meldingen over bladeren. Door buurten te selecteren die van elkaar verschillen, kunnen we de buurten goed met elkaar vergelijken en bepalen waar de korven het meest succesvol zijn. Ook vergelijken we buurten waar wel bladkorven staan met buurten waar geen

korven zijn. We kijken daarbij onder andere naar hoe vol de korven zijn en naar de hoeveelheid bladeren op straten en stoepen.  

Volle bladkorven

Iedere week rijden groenaannemers langs alle korven. Als een korf gevuld is, wordt deze leeggemaakt. Inwoners kunnen ook een melding doen als een korf vol zit. Dat kan via een ‘Melding openbare ruimte‘. De aannemer kan dan een keer extra langskomen.

Meer informatie over de korven is te vinden op www.eindhovenduurzaam.nl/bladkorven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio