18.5 C
De Bilt

€20.000,- subsidie voor pilot Cranendonck Werkt!

Vandaag overhandigde wethouder Marcel Lemmen namens gemeente Cranendonck symbolisch een cheque van € 20.000,- subsidie aan Joost Ploos van Amstel, voorzitter van het Ondernemerscontact Cranendonck (OCC) en Ruben Barten, directeur van het BRAVO! College in Budel. Beide organisaties hebben jaren geleden Cranendonck Werkt! opgericht en bouwen met behulp van de gemeentelijke subsidie aan een nog interactiever Cranendonck Werkt!.

Cranendonck Werkt! gaat de lokale arbeidsmarkt nog interactiever promoten en brengt werkgevers, werkzoekenden en scholieren bij elkaar in de vorm van netwerkevenementen en Bedrijvencontactdagen, maar ook door het inzetten van het met behulp van de subsidie te ontwikkelen online platform. Dit laatste initiatief richt zich op het uitlichten van lokale vacatures en biedt online hulp aan werkzoekenden bij het vinden van werk of een stageplaats in de gemeente Cranendonck. Daarnaast biedt Cranendonck Werkt! een jaarrond programma door het organiseren van onder meer een stage- en banenmarkt, Open Deur dagen, meet and greets met ondernemers, online platform, billboards etc.

Werkgevers, werkzoekenden en scholieren vinden elkaar

“Alle initiatieven zijn erop gericht om zoveel mogelijk mensen uit Cranendonck lokaal aan het werk te helpen én houden”, licht wethouder Marcel Lemmen toe. “Of het nu gaat om een passende baan, stage of (vast) contract bij een werkgever. Daarnaast wordt ook ingezet om kwetsbare inwoners, vanuit bijvoorbeeld een uitkering, meer kansen te bieden op werk of een stageplaats. Met deze subsidie stimuleren we de lokale economie in de volle breedte.” Al deze punten zijn voor gemeente Cranendonck belangrijk geweest bij de toekenning van de subsidie.

Ondernemersvereniging OCC ook blij met subsidie

Ondernemersvereniging OCC is blij met de gelden. Voorzitter Joost Ploos van Amstel: “Met Cranendonck Werkt! kunnen we echt over een win-winsituatie spreken. Naast de jaarlijkse stage- en banenmarkt komen er andere periodieke activiteiten en presenteren we lokale banen en stages via het online platform. Hierdoor houden we werkzoekenden en scholieren uit Cranendonck in onze gemeente, maar ook kandidaten buiten Cranendonck hopen we op deze manier voor een stage of baan binnen Cranendonck te interesseren.“

Ruben Barten vult aan dat het goed is dat de samenwerking tussen onderwijs en ondernemers op deze manier verder versterkt en leerlingen op meerdere manieren en momenten informatie kunnen vinden zodat zij beter kunnen kiezen waar ze stage willen lopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio