6.7 C
De Bilt

3000e zonnepaneleninstallatie in Eindhoven

Eindhoven – Steeds meer woningeigenaren kiezen voor zonnepanelen van De Groene Zone, het zonnepanelenproject van 12 gemeenten in Zuidoost-Brabant. Onlangs werd de 3000e installatie geplaatst in Eindhoven. Rik Thijs, wethouder Klimaat & Energie, was aanwezig om de familie Andriessen te feliciteren.

Vanaf de eerste maand besparen

Met panelen van De Groene Zone leen je geld tegen een aantrekkelijke rente om panelen te leggen. Al vanaf de eerste maand heb je financieel voordeel: de aflossing van de lening is namelijk lager dan je huidige elektriciteitsrekening. Ook word je volledig ontzorgd en hoef je niks meer zelf uit te zoeken. Twaalf gemeenten in de regio, waaronder Eindhoven, namen het initiatief voor deze aantrekkelijke regeling.

Verbouwen en verduurzamen

De familie Andriessen is op dit moment aan het verbouwen en zonnepanelen konden daarin niet ontbreken. “We zagen het bericht van De Groene Zone op Facebook en het sloot goed aan bij onze wensen. Het verduurzamen van onze woning is een groot onderdeel van de verbouwing. Nu de panelen op het dak en binnenkort ook spouwmuurisolatie.”

Zonnepanelen voor iedereen

Het doel van De Groene Zone is om zo veel mogelijk daken vol te leggen met zonnepanelen. “Mooi om te zien dat er al zoveel woningeigenaren gebruik maken van deze regeling. Ik vind het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om zijn of haar woning te verduurzamen. Dus ook als je bijvoorbeeld geen of weinig spaargeld hebt. De Groene Zone maakt dat mogelijk”, aldus wethouder Rik Thijs.

Wil je ook zonnepanelen van De Groene Zone?

Meld je aan via www.degroenezone.nl. Per gemeente is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio