16.7 C
De Bilt

Aanhanger-van-schoon-Waalre boordevol handige spullen

Waalre – Gemeente Waalre introduceert de Aanhanger-van-schoon-Waalre! Een aanhangwagen boordevol handige spullen om zwerfafval te rapen; knijpers, handschoenen, veiligheidshesjes, afvalzakken. Te leen voor iedereen in Waalre die de buurt wil opruimen. Samen met buren, vrienden, sportclub, school of collega’s.

De ‘Aanhanger van schoon Waalre’ staat gestationeerd op de gemeentewerf. Via de gemeente kan de aanhanger gereserveerd worden. Leners komen de aanhanger zelf ophalen en terugbrengen met een voertuig met trekhaak. De aanhanger is geschikt om te vervoeren met een rijbewijs B. Leners moeten wel zelf voor een witte kentekenplaat zorgen. Het verzamelde zwerfafval kan door de buurtbewoners in het aanhanger worden geplaatst. Bij terugkomst op de gemeentewerf zal de gemeente zorg dragen voor het correct afvoeren van de afvalstromen.

Win een buurt-bbq

Iedereen die de ‘Aanhanger van schoon Waalre’ gebruikt om de buurt op te ruimen maakt kans op een buurtbarbecue. Zo wordt werken aan een schone buurt ook een gezellig feestje met de buren.

 

Zelf met de buurt aan de slag?

De ‘Aanhanger van Schoon Waalre’ is telefonisch te reserveren via het algemene telefoonnummer van de gemeente: 040-2282500. Meer informatie is terug te vinden op www.waalre.nl/aanhanger.

 

Zwerfafval aanpak

De gemeente Waalre heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wil op allerlei manieren bijdragen aan een duurzame samenleving en een beter milieu. Daarom heeft de gemeente een ‘Plan van Aanpak Zwerfafval’. De ‘Aanhanger van schoon Waalre’ is hier een onderdeel van. Andere projecten zijn onder andere het plaatsen van blikvangers lang fietspaden, gastlessen op basisscholen over zwerfafval, afvalvermindering op evenementen en het faciliteren van vrijwilligers die zwerfafval rapen. Zo houden we samen Waalre mooi, schoon en fijn om te wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio