8.5 C
De Bilt

Aanplant bomen voor groenere duurzame stad

Helmond – Woensdag 4 december heeft wethouder Erik de Vries een aantal bomen geplant aan de Broederwal (Brandevoort). Deze aanplant maakt deel uit van het plan om, verdeeld over 20 plaatsen in de stad, zo’n 170 bomen extra aan te planten. Dit wordt gedaan om de stad duurzamer en groener te maken.

In 2018 heeft de gemeente de bewoners gevraagd op welke plaatsen extra bomen in de stad geplant kunnen worden. Er zijn toen ruim 100 voorstellen ingediend. Voor een aantal locaties, bijvoorbeeld de Kasteeltuin, waren meerdere aanvragen gedaan.

Door de landschapsarchitect zijn alle voorstellen getoetst. Ze moesten voldoen aan de voorwaarden voor de aanplant van de nieuwe bomen. Zo moesten het nieuwe plaatsen zijn, geen vervanging van bestaande bomen en geen locaties waar vanuit een project al bomen geplant worden. Verder moeten de bomen passen vanuit stedenbouwkundig- en landschappelijk oogpunt. Ook moeten de bomen duurzaam aangeplant kunnen worden. De gemeente plant namelijk bijna geen bomen meer in de verharding. Er is gekozen voor een grote diversiteit in zowel soorten als in vormen. Verder is gekozen voor een spreiding over de stad zodat in elke wijk nieuwe bomen geplant worden. Het afgelopen plantjaar zijn de eerste vijf locaties al voorzien van nieuwe bomen. In het najaar van 2019 worden de resterende bomen geplant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio