7 C
De Bilt

Actiedag Veiligheid: kom jij ook?

Gemert-Bakel – De politie en de gemeente willen graag met de inwoners van Gemert-Bakel in gesprek over het thema Veiligheid. Speciaal hiervoor organiseren wij op zaterdag 7 oktober van 10.00 uur tot 14.00 uur een actiedag veiligheid op en rondom het Ridderplein in Gemert.

Eén van de activiteiten is de Buurttent. De doelstelling van de Buurttent is (1) het uitwisselen van informatie over veiligheid en het opzetten van burgerinitiatieven zoals de WhatsApp-groepen en (2) het geven van adviezen en tips vanuit de politie en gemeente om (het gevoel van) veiligheid te verbeteren.

Speciale aandacht actiedag voor fietsendiefstal

Tijdens de actiedag is speciale aandacht voor het onderwerp Fietsendiefstal. Fietsendiefstal is nog steeds een grote ergernis in onze gemeente. Gemiddeld is er de laatste jaren 170 keer per jaar aangifte gedaan van fietsendiefstal. Om het aantal fietsendiefstallen te verminderen geven de politie en gemeente tijdens de actiedag tips om fietsendiefstal te voorkomen.

Benieuwd of jouw fiets gevonden is? Kom kijken!

Regelmatig worden er fietsen gevonden. Deze worden door de gemeente “in bewaring genomen”. Tijdens de dag stelt de gemeente deze fietsen tentoon. Herken je jouw fiets? Maak dan ter plekke een afspraak om deze na de actiedag op te komen halen. Hiervoor heb je nodig:

  • de aangifte van fietsdiefstal van de politie
  • de fietssleutel
  • een identiteitsbewijs;
  • een bewijs dat de gevonden fiets jou toebehoort (foto, bonnetje)

Fietsen die overblijven na de actiedag draagt de gemeente over aan Stichting Leergeld.

Graag tot ziens op zaterdag 7 oktober!

©Gemeente Gemert-Bakel

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio