5.7 C
De Bilt

Stichting Afvalfonds Verpakkingen: vanaf nu ook gescheiden inzamelsysteem voor scholen en bedrijven

Vanaf maandag 2 mei 2022 kunnen scholen en bedrijven zich aanmelden bij Stichting Afvalfonds Verpakkingen om plastic, drankenkartons en glazen verpakkingen gescheiden aan te bieden. Hiermee is het voor scholen en bedrijven makkelijker om verpakkingen, die bijvoorbeeld worden weggegooid bij consumptie op het werk, in de sportkantine of het attractiepark, op school of in de horeca, gescheiden aan te leveren.

Makkelijk geregeld

Medewerkers vinden het steeds belangrijker dat zij ook op het werk hun afval kunnen scheiden. Toch is dat lang niet altijd mogelijk. Afvalfonds biedt nu de mogelijkheid om als bedrijf makkelijk in te stappen: meld je online aan op www.afvalgoedgeregeld.nl en de rest wordt geregeld. Van 30 maart tot 18 mei kunnen scholen en bedrijven zich online aanmelden, om met ingang van 1 januari 2023 hun afval gescheiden op te kunnen laten halen.

Elke verpakking telt

Op dit moment wordt al 368 kiloton plastic verpakkingen gerecycled in Nederland. Naar verwachting komen er nog 50 tot 100 kiloton plastic verpakkingen en drankenkartons in scholen en bedrijven bij het restafval terecht. Hoe meer scholen en bedrijven gebruik gaan maken van het recyclesysteem, hoe meer er gerecycled kan worden. Ook wil het Afvalfonds afspraken maken om nascheiding van plastic verpakkingen en drankenkartons te stimuleren. Nascheiding wil zeggen dat deze verpakkingen door machines uit het restafval worden gehaald ter recycling.

Meer informatie Afvalfonds Verpakkingen

Ga voor meer informatie naar: www.afvalfondsverpakkingen.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio