9.8 C
De Bilt

Al elf Eindjes Om is gemeente Eindhoven

Eindhoven – In 2019 heeft de gemeente Eindhoven tien Eindjes Om gerealiseerd, en de eerste van 2020 staat alweer bijna klaar. Initiatieven kwamen uit verschillende buurten, van Achtse Barrier tot Gennep en van verschillende initiatiefnemers. Van inwoner tot leefbaarheidsteam en van sporter tot vrijwilligersinitiatief (bijv. ‘Adopteer een Straat’).

De Eindjes Om zijn een nieuw initiatief van gemeente Eindhoven om mensen te stimuleren samen te gaan wandelen. Wethouder Rik Thijs (openbare ruimte & groen): “Dit is een laagdrempelige manier om te bewegen in je eigen buurt. Eindhovenaren worden opgeroepen om zelf korte routes te verzinnen. Zij kennen de buurt het beste, en weten de mooiste plekjes.” De routes worden op de website van de gemeente gebundeld. Uiteindelijk moet een heel wandelnetwerk door de stad verschijnen.

Heesterakker

Heesterakker is het eerste ommetje in 2020. Het leefbaarheidsteam ‘Heesterakker Leeft!’ is initiatiefnemer en heeft veel tijd gestoken om een leuk Eindje Om te maken met bijzonderheden, zoals de lakenvelders die langs de Dommel lopen.

Een ander voorbeeld van een Eindje Om is er bij het Pieter Eiffhuis. Dit was het eerste ommetje dat tot stand is gekomen in samenwerking met een zorgcomplex. In Achtse Barrier hebben vrijwilligers van ‘Adopteer een Straat’ een ommetje gerealiseerd. Tijdens het wandelen maken zij ook de buurt schoon. In Gennep ontstond het Eindje Om op initiatief van een beweegcenter, met aandacht voor bewegen.

Meer info

Iedere wijk mag een Eindje Om realiseren. Op deze manier hoopt de gemeente een wandelnetwerk door de hele stad te krijgen. Wil je ook een ommetje in de wijk realiseren? Stuur dan een mail naar eindjeom@eindhoven.nl. Inwoners kunnen op de website van de gemeente zien of er al een Eindje Om in de wijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio