7 C
De Bilt
maandag, 27 maart 2023

Anouk en Michel maken hun sportdroom waar

Sint-Oedenrode/Veghel – Iedereen die wil sporten, moet ook kunnen sporten. Mensen met een beperking of aandoening ervaren vaak nog drempels bij het vinden van passend sportaanbod. Regelmatig hebben zij een sportdroom, maar vinden het lastig om die te realiseren. Om hen te helpen dit te doorbreken, schreven Uniek Sporten en gemeente Meierijstad de wedstrijd Sportdromen uit. In Meierijstad zijn 6 sportdromen ingezonden. Anouk van de Zanden uit Sint-Oedenrode en Michel van den Heuvel uit Veghel zijn als winnaar uit de bus gekomen. Zij mogen nu, met financiële steun van het BrabantSport Fonds, hun sportdroom waar maken.

Wethouder Coby van der Pas: “We willen sporten en bewegen graag voor iedereen in Meierijstad mogelijk maken. Fijn dat we, in samenwerking met Uniek Sporten en Brabantsport unieke sporters een extra mogelijkheid konden bieden hun sportdroom te verwezenlijken. En dat daardoor er nu twee mensen in Meierijstad, begeleid, aan de slag kunnen met hun sportdroom! Ook de sportdromen die niet in de prijzen zijn gevallen vergeten we niet. Ook voor deze unieke sporters zoeken we een passende oplossing.”

Sportdromen

Eén sportdroom is ingezonden door Michel van den Heuvel, 30 jaar uit Veghel. Zijn droom is om voetbalwedstrijden op een groot veld te fluiten. “Ik ben al zo trots op mezelf dat het me gelukt is de sportdroom zelf in te dienen!” “Over een jaar wil ik als scheidsrechter een voetbalwedstrijd fluiten op een groot veld” aldus Michel.

De andere sportdroom is ingezonden door Marjan uit Sint-Oedenrode, als verrassing voor Anouk van de Zanden. Haar droom is om dit jaar mee te doen met haar zwemteam aan de Special Olympics. Anouk: “Super blij met deze prijs! Nu kan ik mijn sportdroom om deel te nemen aan de Special Olympics echt waar maken

Michel-van-den-Heuvel. Foto: gemeente Meierijstad

Blijven sporten en bewegen

Anouk en Michel gaan gedurende 1 jaar aan de slag met hun droom. Na dit jaar kijken de sport- en leefstijlcoaches mee hoe zij het sporten en bewegen kunnen continueren. Ook worden alle andere inzenders van een sportdroom op weg geholpen worden in het vinden van passend sport- en beweegaanbod. De coaches kunnen tijdens een begeleidingstraject ook meedenken over de financiële mogelijkheden.

Hulp nodig bij het vinden van een sport?

Sportcoach Karen Wouters: “Ook andere mensen met een beperking of aandoening, die graag willen sporten of bewegen, maar daarbij drempels ervaren, kunnen uiteraard contact met ons opnemen. Gemeente Meierijstad heeft eigen beweegcoaches, die mensen met een beperking of aandoening gratis ondersteunen bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Deze beweegcoach kan ook ondersteunen bij het regelen van financiën, sporthulpmiddelen of een sportmaatje. “

Meer informatie over het aangepaste sportaanbod in de regio en de beweegcoaches is te vinden
op www.unieksportenbrabant.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio