8.5 C
De Bilt

ANWB AutoMaatje Bergeijk bestaat 1 jaar!

Iets meer dan een jaar geleden werd ANWB AutoMaatje Bergeijk gelanceerd. Deze service is er voor mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn en die geen goed vervoersalternatief hebben. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt deelnemers naar hun bestemming. De chauffeurs gebruiken hiervoor hun eigen auto.

ANWB AutoMaatje blijkt een schot in de roos. Wethouder Marko van Dalen: “Inmiddels zijn er 90 deelnemers die gebruik maken van ANWB AutoMaatje en zijn er 15 chauffeurs die het afgelopen jaar (in totaal) ruim 1300 ritten hebben gereden. Het gaat daarbij om ritjes over korte afstanden zoals een bezoek aan de huisarts, het ziekenhuis, de kapper, de kaartclub of aan een goede vriendin. Ik ben er trots op dat we dit waardevolle initiatief samen met Cordaad Welzijn, de ANWB en vele enthousiaste vrijwilligers in onze gemeente in het leven hebben geroepen.”

Ook deelnemers en vrijwilligers juichen het initiatief toe: “Zo kom ik nog eens ergens”, zegt één van de deelnemers. “Mijn knieoperatie is helaas niet helemaal goed verlopen, waardoor ik zelf geen auto meer kan rijden. En ver lopen lukt ook niet meer. Door dit initiatief kan ik toch regelmatig op bezoek gaan bij mijn broer.”

Vrijwilliger: “Het is niet alleen voor de deelnemers die wij naar de plaats van bestemming brengen een fijne ervaring. Als chauffeur geeft het ook ontzettend veel voldoening. De mensen die wij vervoeren zijn minder mobiel, waardoor ze anders weinig buiten de deur komen.”

Chauffeurs ANWB AutoMaatje gevraagd

Om te kunnen (blijven) voorzien in het groeiende aantal vervoersaanvragen zijn we op zoek naar extra chauffeurs. Met name uit de kernen Riethoven en de Weebosch.

Wil je meer weten over ANWB AutoMaatje? Of wil je meedoen als vrijwilliger? Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje Bergeijk: automaatjebergeijk@cordaadwelzijn.nl of bel naar 06-57476266. Wij staan u graag te woord!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio