Ballast Nedam bouwt de langzaamverkeersbrug Moorland

Oirschot – De samenwerkingscombinatie van wUrck, Wagemaker, Wijma Kampen en Nauta Heeg, onder leiding van Ballast Nedam heeft de aanbesteding gewonnen voor het ontwerp, de realisatie en het onderhoud voor de langzaamverkeersbrug over het Wilhelminakanaal in Oirschot.

Het team werkte door op het onderliggende ontwerp van West 8. Uitvoering van de bouw zal starten in het najaar. Volgens de planning is de brug begin 2019 klaar.

Materialen

De hoofdoverspanning van de nieuwe brug bestaat uit een houten vakwerk, rustend op twee robuuste bakstenen landhoofden aan beide oevers van het Wilhelminakanaal. De brug wordt gemaakt van de houtsoort Azobé, passend bij het recreatieve karakter van de Groene Corridor. Een beeldbepalend element van de brug wordt de oxiderood gecoate brugleuning die van oever naar oever lijkt te zweven en halverwege de oversteek tijdelijk wordt ondersteund door de houten vakwerkbrug.

Een nieuw icoon

De vakwerkbrug loopt diagonaal over het kanaal in verband met de unieke zichtlijn op de Sint-Petrusbasiliek. De monumentaliteit van de brug refereert aan het oude, historische karakter van het Oirschotse centrum. Tegelijk presenteert de brug zich als een nieuw, herkenbaar icoon in de regio.

Passend in de omgeving

Veel aandacht is er besteed aan het beperken van eventuele hinder voor de omwonenden aan de noordzijde (de kant van het centrum). Door de transparantie, slankheid en kleurstelling van de verschillende brugcomponenten, maar ook door te kiezen voor een compacte ligging die de afstand tot de woningen groter maakt.

Planning

We gaan voor de zomer een informatiebijeenkomst organiseren waar iedereen van harte welkom is. Meer informatie volgt zo snel mogelijk via de gemeentelijk website, het Weekjournaal en social media.

Meer informatie

Via  www.oirschot.nl/oirschotblijvendverbonden kunt u een film van het winnende ontwerp bekijken.

Mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img