14.9 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Barbara Jansen met dubbel duurzame tip Verspillingsvrije Held

Meierijstad – Omdat zij dubbel duurzaam is, is Barbara Jansen uit Veghel uitgeroepen tot Verspillingsvrije held van Meierijstad. Eten weggooien komt niet in haar hoofd op. En maaltijden die zij over heeft, gaan naar mensen die deze goed kunnen gebruiken.

Barbara Jansen

Barbara Jansen was vereerd met haar uitverkiezing. Zij vindt het belangrijk dat consumenten zuinig omgaan met voedsel. Barbara: “Ik gooi het eten wat ik over heb niet in de kliko. Ik maak er iemand anders blij mee. Als meer mensen dat zouden doen, zou er minder verspilling zijn.” Onder het motto ‘Ben jij of ken jij een verspillingsvrije held’ werden inwoners en consumenten in Meierijstad opgeroepen om mee te doen met de (nationale) Verspillingsvrije Week. Deze werd van 7 t/m 13 september werd gehouden en afgetrapt in onze gemeente.

Lokale Helden

Lokale verspillingsvrije helden werkten mee om het thema #verspillingsvrij onder de aandacht te brengen. Zo nomineerde Roel Jansen van kringloopboerderij van Boer tot Bord zijn broer Rob Jansen omdat hij gasten van streekpark Kienehoef serveert uit eigen moestuin en van eigen boerderij. Kinderburgemeester Rens nomineerde zijn moeder omdat zij van overrijpe bananen heerlijk bananenbrood bakt. Wethouder Jan Goijaarts nomineerde zijn kleinzoon Jens omdat hij lekkere tosti’s maakt van oud brood.

Campagne

De campagne ‘Ben jij of ken jij een verspillingsvrije held’ inspireerde duizenden kijkers en kreeg honderden likes. Ook reageerden inwoners en consumenten met tips en tops. Een jury met daarin wethouder Jan Goijaarts, Marie-Louise Raats van zacht fruitteler Genson en directeur Toine Timmermans van Samen Tegen Voedselverspilling koos de Verspillingsvrije Held van Meierijstad.

Aandacht

Wethouder Goijaarts is blij dat met de aandacht voor het thema #verspillingsvrij. “Wij zien dat steeds meer ondernemers willen bijdragen aan een circulaire voedselketens. Zij maken soep van restjes groenten, presenteren verspillingsvrije recepten of produceren drank van aardbeien die de supermarkt niet halen. Heel mooi om te zien dat ook inwoners van onze gemeente dit thema belangrijk vinden.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio