9.8 C
De Bilt

Beheer Streekpark Kienehoef

Stichting Streekpark Kienehoef (SSK) is voortaan verantwoordelijk voor het beheer van het publieke deel van het streekpark Kienehoef in Sint – Oedenrode . Wethouder Van Rooijen en stichtingsvoorzitter Arthur Frieser tekenden daarvoor op 21 april ter plekke een beheer overeenkomst. Het ge zamenlijk planten van een walnoten boom markeerde de nieuwe samenwerking en symboliseert het duurzame karakter ervan.

Wie doet wat

De stichting Streekpark Kienehoef had al eerder aangegeven een groter rol te willen spelen in het beheer van het park. Wethouder van Rooijen: “Die wens past heel goed bij ons streven om inwoners te betrekken bij hun omgeving. We hebben al goede ervaringen opgedaan met beheer van openbaar groen in Keldonk en Boerdonk; en in Erp verzorgen vrijwilligers het groen op de begraafplaats. Het draait vooral om goede afspraken, dus wie doet wat, in welk gebied, wat is het niveau van onderhoud en de middelen daarvoor beschikbaar stellen.” De overeenkomst is gesloten voor het gebied dat begrensd wordt door de Zwembadweg, Beatrixstraat , Klothal en de Bremhorst . De vrijwilligers ontfermen zich over beheer en onderhoud van het groen, de paden en het parkmeubilair zoals de banken en prullenbakken. De gemeente blijft (groot) onderhoud aan bomen, eilanden en waterpartijen zelf doen; ook de speeltoestellen zitten in het pakket van de gemeente.

Kienehoef

Betrokken vrijwilligers

SSK – Streekpark Kienehoef voorzitter Arthur Frieser is blij met de overeenkomst: “Om een goed vertrekpunt te hebben, is een nulmeting gedaan en zijn de laatste achterstallige zaken weggewerkt. We verwachten dat onze vrijwilligers , medewerkers kinderboerderij en onze parkhelden zich nu nog sterker betrokken voelen bij het park waar zij zich voor inzetten. En we gaan ervan uit dat het onderhoudsniveau minimaal gelijk blijft, maar wellicht zelfs verbetert. Vrijwel dagelijks is er een ervaren groenman van de stichting aanwezig dus wij kunnen heel snel zaken zonder spoedeisend karakter signaleren én aanpakken. ” De samenwerking krijgt de kans om te groeien , net als de kersvers geplante wal notenboom . Eind 2021 is de eerste evaluatie gepland door beide partners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio