14.1 C
De Bilt

Bejaarde vrouw met rolstoel uit rivier gered

Boxtel – Zondagmiddag is een bejaarde vrouw met haar elektrische rolstoel in de Dommel bij Boxtel terecht gekomen.  Dit gebeurde rond 16.00 uur.Twee mensen die voorbij kwamen zagen haar in het water liggen en hebben haar gered.

De voorbijgangers zijn direct in het water gesprongen toen zij de vrouw zagen. ,,Om haar hoofd boven water te houden”, vertelt wijkagent Marcel de Rouw.

Aanspreekbaar
De vrouw raakte volgens hem door een nog onbekende oorzaak van het fietspad langs de Dommel, bij de Bosscheweg in Boxtel. Ze rolde daardoor van de schuine helling af het water in. Nadat de vrouw met hulp van de politie en andere voorbijgangers op het droge was geholpen, was ze nog aanspreekbaar. De Rouw: ,,Wel is ze met de ambulance meegenomen ter observatie.”

Later hebben leden van de brandweer samen met de politie de elektrische rolstoel weer op het droge gehaald. De wijkagent is blij met de snelle actie van de passanten. ,,Voor hetzelfde geld hadden ze het niet gezien”, vertelt hij. ,,Ik wil die ze echt complimenteren dat ze zo snel het water in zijn gegaan.” Daarom zullen de twee redders later deze week nog op gepaste wijze bedankt worden door de politie.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio