9.8 C
De Bilt

Bergeijk start als 25ste gemeente met ANWB AutoMaatje

Op maandag 14 november start de gemeente Bergeijk in samenwerking met de ANWB en Cordaad Welzijn met de vervoerservice ANWB AutoMaatje Bergeijk. Bergeijk is daarmee de 25ste gemeente in Noord-Brabant die zich heeft aangesloten bij dit initiatief. Deze service is er voor mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn en die geen goed vervoersalternatief hebben. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt deelnemers naar hun bestemming. De chauffeurs gebruiken hiervoor hun eigen auto.

Wethouder Marko van Dalen: “Met deze vervoersoplossing zorgen we ervoor dat mensen die minder mobiel zijn kunnen blijven deelnemen aan de maatschappij. Een doktersbezoek, een bezoekje aan een winkel, een partner bezoeken in het verzorgingshuis of een ritje naar de kapper, de kaartclub of een markt kan al een hele opgave zijn en daarom vind ik dit een zeer waardevol initiatief.”

Voor wie in Bergeijk?

Woon je in de gemeente Bergeijk, ben je minder mobiel en ben je voor vervoer afhankelijk van anderen? Met ANWB AutoMaatje kom je weer onder de mensen. Praktisch én gezellig! ANWB AutoMaatje richt zich op mensen die buiten de bestaande regelingen vallen. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto. Het gebruik van ANWB AutoMaatje is verder geheel gratis en je hoeft geen lid te worden van ANWB.

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Bergeijk, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met Cordaad Welzijn. Een medewerker van deze organisatie koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hem/haar in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers.

Kick-off

Omdat Bergeijk de 25ste gemeente in Noord-Brabant is die de samenwerking aangaat met de ANWB wordt hier op maandag 14 november op feestelijke wijze bij stilgestaan. Zo sluit o.a. gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen (Mobiliteit) aan bij de aftrap op het gemeentehuis en zal wethouder Marko van Dalen het symbolische eerste ritje doen. Omdat de gemeente Reusel-De Mierden op 14 november ook start met het initiatief zijn zij ook met een afvaardiging aanwezig in Bergeijk. Een dubbel feestje dus!

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio