9.2 C
De Bilt

Gemeente Heeze-Leende beveiligt bouwplaatsen Brabantsedag

Maar liefst één derde van alle Heezenaren is deze zomer weer druk bezig op verschillende bouwplaatsen met de Brabantsedag! Waaronder ook 16 wagenbouwersgroepen. Zij bouwen indrukwekkende huizenhoge theaterdecors waarmee ze zondag 28 augustus, met circa tweeduizend acteurs, ruim 30.000 bezoekers van Heeze verrassen.

Bouwplaatsen

De bouw van de wagens en het realiseren van alle kleding en accessoires vindt plaatst op diverse bouwplaatsen, verspreid door heel Heeze. Deze bouwplaatsen bestaan uit een enorme tent voor de bouw van de wagen, naaiateliers voor de kostuums en diverse bouwketen en containers voor materialen en gereedschappen.

Inbraken

Helaas zijn er in het verleden diverse inbraken geweest waarbij gereedschap en bouwmaterialen zijn gestolen. De gevolgen hiervan zijn ernstig voor de wagenbouwersgroepen; vanzelfsprekend de financiële gevolgen maar belangrijker nog; het niet op tijd kunnen realiseren van de wagen in het toch al strakke tijdschema.

60 jaar Brabantsedag

In het kader van 60 jaar Brabantsedag heeft gemeente Heeze-Leende alle wagenbouwersgroepen twee cadeaus aangeboden; op alle bouwplaatsen is een verharding van de bouwgrond gerealiseerd, zodat bouwen een stuk eenvoudiger en veiliger gaat. Daarnaast is elke bouwplek voorzien van een professioneel alarmsysteem.  

Camera- en andere beveiliging

Samen met Akkedeer, een leverancier van beveiligingssystemen, en een test met enkele wagenbouwersgroepen, is er unaniem gekozen voor de inzet van ‘Altijd Thuis’. Dave Hellings, directeur van Akkedeer: “Het open karakter van de bouwplaatsen, die o.a. in het buitengebied liggen, maar ook het ontbreken van een vaste internetverbinding op de bouwplaatsen was een uitdaging. Akkedeer ging de uitdaging graag aan!

Pilot

Na een pilot, waarin de wagenbouwers 3 verschillende oplossingen voorgeschoteld kregen om mee te testen, werd er unaniem gekozen voor de inzet van Altijd Thuis. Een beveiligingssysteem met als doel alle containers en bouwketen te beveiligen en ook de mogelijkheid om naar verschillende groepen mensen te alarmeren. Tevens is er op elke bouwplaats een 360 graden camera geïnstalleerd zodat er bij een inbraakmelding een live beeld te zien is”.

Geen zorgen meer voor bouwers

Burgemeester Paul Verhoeven: “Met het aanbieden van een professioneel beveiligingssysteem willen we realiseren dat alle bouwplaatsen in de toekomst goed beveiligd zijn en de bouwers het hele seizoen zonder zorgen en onnodig oponthoud kunnen doorbouwen. Zo kunnen we op de laatste zondag van augustus weer 30.000 bezoekers verrassen met een spectaculaire theaterparade.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio