2.2 C
De Bilt

Bewateren en bestrijden door aanhoudende droogte

Boxmeer – Veel inwoners attendeerden de afgelopen tijd de gemeente op bomen en planten die water nodig hebben. Gemeente Boxmeer waardeert de verzoeken om te bewateren. Wethouder Jeu Verstraaten: ”We stellen dit zeker op prijs, want dit laat zien hoe betrokken onze inwoners zijn bij hun omgeving. Onze medewerkers van de buitendienst doen wat ze kunnen, maar er kan vanwege de grote droogte en het vele groen in onze gemeente helaas niet aan alle verzoeken worden voldaan. We vragen uw begrip als de beplanting er in deze periode minder fraai uitziet”.

Bewateren

Met 2 tankwagens wordt dagelijks af en aan gereden. Om het gemeentelijk groen zo goed mogelijk door deze droge periode te helpen, heeft de buitendienst prioriteiten moeten stellen. Zo worden eerst de jong aangeplante bomen, de vaste planten, de vorig jaar vernieuwde plantsoenen en de bomen en planten in bakken van water voorzien. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van grondwater. Oppervlaktewater mag op dit moment niet meer worden ingezet.

Bestrijding

De aanhoudende droogte en het warme voorjaar hebben al voor veel extra werk gezorgd, waar de medewerkers zich 100% voor hebben ingezet. Zo is de bestrijding van de gigantische hoeveelheid processierupsen nog altijd een fikse klus. De verwachting is dat de komende twee maanden nog volop moet worden ingezet op bestrijding.

Daarnaast vraagt de bestrijding van, de voor mens en dier gevaarlijke, berenklauw en de Japanse duizendknoop extra aandacht. Deze laatste is een exoot, die inheemse planten overwoekert en vernietigt en waarvan de wortels zelfs buizen en leidingen kunnen beschadigen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio