19 C
De Bilt

Bewegen met media tijdens de Media Ukkie Dagen in de bibliotheek

Vrijdag 24 maart starten De Media Ukkie Dagen. Deze week staat helemaal in het teken van mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot en met 6 jaar. In de bibliotheek Eindhoven ontdek je hoe je met je kind lekker kunt bewegen met media.

Jonge kinderen komen al veel in aanraking met media, met of zonder scherm: filmpjes, boekjes, digitale spelletjes. Natuurlijk willen we allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media. Maar hoe gebruiken ze media? Liggend op de bank, of juist actief? Ontdek en ervaar in de bibliotheek hoe je je kinderen in beweging kan laten komen met media.

Media Ukkie Dagen

Tijdens de Mediaproeverij ervaar je samen met je kind actief hoe je balans vindt tussen lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Probeer samen met jouw ukkie verrassende spellen uit. Laat bijvoorbeeld een tekening tot leven komen. Of doe het Media Ukkie Dagen-dobbelspel. Met welke bewegingen kunnen jullie samen een boekje lezen, of een filmpje kijken?

Kom naar een Mediaproeverij

De Mediaproeverij is tijdens de Media Ukkie Dagen in de Bibliotheek Waalre op maandag tot en met vrijdag, 13.00 – 16.00 uur en op zaterdag, 10.00 – 13.00 uur. Op deze tijdstippen zijn er vrijwilligers aanwezig om te helpen of je vragen te beantwoorden.

Ga samen met je kind op avontuur

Kom tijdens de Media Ukkie Dagen een leuke Beweegspeurtocht doen. Scan de QR-codes verspreid door de bibliotheek en speuren maar! In dit avontuur wisselen media en bewegen elkaar af. Zo maak je samen met je kind op een leuke manier kennis met verschillende beweegtips.

Gratis webinar ‘Bewegen met media’

Meld je aan voor het gratis webinar op dinsdagavond 28 maart. Denise Bontje (Mediasmarties.nl) geeft tips om balans in het mediagebruik aan te brengen. Ook laat ze zien welke media kinderen juist in beweging kunnen zetten (of wat je daar zelf voor kunt doen). Naast concrete tips wordt jezelf ook nog een spiegel voorgehouden, want hoe zit het met het voorbeeld dat jij zelf geeft? Is er sprake van balans, of wil jij zelf ook iets veranderen?

Meer informatie en mediatips?

Neem eens een kijkje op bibliotheekeindhoven.nl/media-ukkie-dagen.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio