17.2 C
De Bilt

Kom tijdens de Bieb Warme Winter Weken genieten van de warme sfeer en winterse activiteiten

Van woensdag 14 december tot en met zondag 8 januari zijn het de Bieb Warme Winter Weken! De bibliotheek Eindhoven, Best en Waalre worden in deze periode omgetoverd  tot een warme, winterse wereld. In deze wereld valt er veel te beleven voor jong en oud. Laat je verrassen door allerlei winterse activiteiten.

De bibliotheek is bij uitstek een ontmoetingsplek en nodigt je uit om deel te nemen aan allerlei winterse en leuke activiteiten. Kom bijvoorbeeld een nieuw spel uitproberen tijdens een gezellige spelletjesavond in de Bibliotheek Eindhoven. Of leer zelf een winters werkje te haken in de Bibliotheek Waalre. Vergeet niet tijdens je bezoek een kijkje te nemen bij de inspiratietafels voor mooie boeken, verhalen en tips.

Kinderen kunnen zich tijdens Bieb Warme Winter Weken uitleven

Kinderen van alle leeftijden kunnen naar hartenlust kunnen knutselen, bouwen, maken, kijken én lezen. Experimenteer er op los met de workshops van Mad Science. Zowel in Best, Eindhoven als Waalre maak je kennis met ‘wervelend weer’, ‘ijzige avonturen’, ‘bont en blauwe oceanen’ of de ruimte.

Leuk voor het hele gezin: in Waalre zorgt de professor van Mad Science op 28 december voor een show vol verbluffende experimenten. En in Eindhoven gaat op 18 december Hakim vol humor aan de haal met ‘grote mensenproblemen’. Maar er is meer: muziek maken, schilderen, je eigen wensenfilm maken. Kijk voor het hele programma op bibliotheekeindhoven.nl/winter.

Bieb warme winter weken
Beeld: Bibliotheek Eindhoven

Winterse verhalen in vele talen

Wist je al dat er op vaste tijdstippen in de week in de bibliotheek voorgelezen wordt in veel verschillende talen, zoals bijvoorbeeld in het Chinees, Italiaans of Engels? Tijdens de Bieb Warme Winter Weken staan de voorleesverhalen natuurlijk in het teken van de winter. In de Bibliotheek Eindhoven vind je op de jeugdafdeling ook kinderboeken in maar liefst negen verschillende talen. Met een gratis jeugdabonnement neem je direct een stapel mooie boeken mee naar huis.

Het warme gevoel

De Bieb Warme Winter Weken is het ideale moment om de sfeer van de bibliotheek te ervaren. Schuif bijvoorbeeld gezellig aan in het Bibliotheekcafé in de Bibliotheek Eindhoven voor een kruidige Chai Tea Latte en een chocolade brownie. Ondertussen een krantje of een tijdschrift lezen? Deze liggen voor je klaar.

Meer weten?

Tijdens de Bieb Warme Winter Weken is er zoveel te doen. Kijk voor alle activiteiten op bibliotheekeindhoven.nl/winter. Hier vind je ook winterse (boeken)tips.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio