14.8 C
De Bilt

Boerenpicknick met livemuziek in de kasteeltuin van De Baronie van Cranendonck

Een heerlijk nazomers uitstapje voor natuur- en cultuurliefhebbers in een bijzondere setting. Dat is de bedoeling van de boerenpicknick op 9 september van 12 tot 17 uur in de kasteeltuin in Soerendonk. Lokale producten, livemuziek en een kennismaking met de organisaties en initiatieven die al actief zijn in deze cultuurpoort in ontwikkeling. De toegang is gratis.

Fooddesigner Franke Elshout

Tijdens ‘Picknick bij De Baronie’ kunnen bezoekers genieten van lekker eten en drinken van Fooddesigner Franke Elshout. Zij creëert met lokale producten een smakelijke selectie van hapjes en drankjes. Bezoekers kunnen hiermee tegen betaling hun eigen picknickmand samenstellen, of losse hapjes en drankjes bestellen, en genieten van de culinaire hoogstandjes op een kleedje, bankje of strobaal.

Björn van de Doelen

Naast de culinaire ervaring is er livemuziek op een podium aan de vijver in de kasteeltuin. Oud PSV-er Björn van de Doelen, ‘De nachtegaal van de Hutten’ Rosa Spruit en de uit Iran afkomstige singer-songwriter MAZIS zorgen voor de perfecte sfeer om te ontspannen en te genieten van de nazomerse ambiance.

Open Monumentendag Cranendonck tijdens picknick

Naast de picknick met livemuziek is er nog van alles te doen op het terrein. Zo kunnen bezoekers een kijkje nemen in het historische Kasteel Cranendonck van 11 tot 16 uur en meegaan met een rondleiding. Op de benedenverdieping is een heksenmuseum ingericht, waar men alles te weten komt over de heksenvervolgingen in Cranendonck. In de bovenzaal van het kasteel is een tentoonstelling van het St. Jans Gilde met gildematerialen. Ook verzorgen ze buiten een spectaculaire presentatie van vendelzwaaien.

Herenboerderij Cranendonck

De Herenboerderij Cranendonck opent als onderdeel van de Baronie ook deze dag haar deuren.
Van 10 tot 16 uur zijn er doorlopend rondleidingen, standjes over wecken en andere bewaartips voor groenten, activiteiten voor kinderen en meer.

De Groote Heide

Daarnaast kunnen bezoekers via infostands meer te weten komen over het natuurgebied de Groote Heide met haar prachtige fiets- en wandelroutes.

Pilot

De Baronie van Cranendonck is een historische locatie gelegen in de gemeente Cranendonck. Het kasteel en de kasteeltuin vormen een belangrijk cultureel erfgoed. Dit evenement is de eerste van een reeks evenementen die als proef worden georganiseerd in dit gebied. Denk aan evenementen, exposities en workshops rondom ‘het kasteeltje’ en de kasteeltuin. Het is een volgende stap in de realisatie van Cultuurpoort De Baronie: een levendige en creatieve plek, waar natuur en cultuur straks door iedereen beleefd kunnen worden.

Het evenement is vrij toegankelijk – tegen betaling zijn diverse consumpties verkrijgbaar. Zaterdag 9 september van 12:00 – 17:00 – Kasteel Cranendonck, Cranendonck 1, 6027 RK Soerendonk. Bekijk ook https://www.cranendonck.nl/picknickbaronie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio