13.6 C
De Bilt

Altijd al een Box&breakfast willen beginnen?

Eind 2021 werd Box&breakfast vanuit de gemeente Boxtel overgedragen aan lokale ondernemers. Er zijn nog drie boxen die een nieuwe eigenaar zoeken. “Box&breakfast is een uniek Boxtels concept en we zien graag dat dit binnen onze gemeente behouden blijft”, vertelt wethouder Désiré van Laarhoven. “Daarom geven wij ondernemers de mogelijkheid om een box over te nemen en een Box&breakfast te beginnen.”

Kansen voor heel gemeente Boxtel

Box&breakfast biedt toeristische overnachtingen die gelden als een échte Boxtelse beleving. Bezoekers slapen letterlijk onder de sterren en ontwaken midden in de natuur. Het plan werd door de gemeente in samenwerking met ondernemers ontwikkeld. De afgelopen vier jaar werd het plaatsen en verhuren van de boxen verzorgd door diverse eigenaren van horeca en verblijfsaccommodaties in samenwerking met de gemeente.

Box&breakfast Edele hert – Foto – gemeente Boxtel/Bas van den Biggelaar

Box&breakfast

“Box&breakfast biedt kansen voor heel de gemeente Boxtel. Niet alleen de eigenaar profiteert van het toerisme, maar ook lokale winkeliers, horeca en de natuur in de gemeente”, vertelt wethouder Van Laarhoven. Er is een samenwerking met de Natuurwerkgroep Liempde. Zij zorgen voor de bijzondere locaties van de boxen en voor de versterking van de natuur die gekoppeld is aan de opbrengsten van de overnachtingen. Van elke overnachting wordt namelijk 25 euro besteed aan natuurontwikkeling.

Twee boxen reeds overgenomen

Liane Schellekens van Ruitersportschool De Rekkendonken heeft de afgelopen twee jaar met veel enthousiasme deelgenomen aan het project. Zij heeft aangeboden om het project over te nemen, inclusief twee van de boxen. “Wij zijn uiteraard erg blij dat zij dit mooie project wil overnemen,” zegt wethouder Van Laarhoven. “Via deze weg roep ik andere ondernemers op zich bij de gemeente te melden als ze interesse hebben om een van de resterende boxen (drie stuks) over te nemen en zich aan te sluiten bij het concept.”

Interesse?

Wilt u graag een box overnemen? Neem dan contact op met Britt van de Loo, medewerker Economie en Toerisme & Recreatie, via b.vd.loo@MijnGemeenteDichtbij.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio