16.1 C
De Bilt

Boxtel wijzigt inzameling GFT-afval per 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 gaat de gemeente Boxtel voortaan drie weken achter elkaar GFT-afval inzamelen en in de vierde week restafval. Het huidige schema, dat in de zomer het GFT-afval wekelijks wordt opgehaald en in de koudere maanden twee wekelijks, houdt hiermee dus op. Het ophalen van papier en PMD-afval wijzigt niet.

Voorkomen uitval routes en beter inspelen op GFT behoefte voor- en najaar

De gemeente wil met deze wijzigingen voorkomen dat door krapte op de arbeidsmarkt op enig moment routes gaan uitvallen en de dienstverlening naar de inwoners in het gedrang komt. Daarnaast wordt regelmatig door inwoners gevraagd om tijdens de bladval- en snoeiperiode het GFT-afval vaker in te zamelen. Daar kan op deze manier aan tegemoet worden gekomen.

Kijk in de afvalapp voor de veranderde inzameldagen

De nieuwe inzameldagen staan voor 1 januari 2023 in de gratis Afvalwijzer-app (www.mijnafvalwijzer.nl). Zodra de nieuwe inzameldagen erop staan, wordt vanuit de app een pushbericht verstuurd. Door de veranderingen kan het zijn dat ook de dag wijzigt waarop de grijze afvalcontainer met het restafval geleegd wordt. Ook deze wijzigingen worden voor 1 januari in de Afvalwijzer-app bijgewerkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio