Brandweer Brabant-Zuidoost zoekt vrijwilligers!

Bladel – U hebt een leuke baan, hobby’s, u sport en gaat op stap met uw vrienden. Kortom, een leven om jaloers op te zijn. En toch mist u iets. Meer uitdaging. Meer bijdragen aan de maatschappij. Maar hoe? Het antwoord? Word vrijwilliger bij de brandweer! Dé manier om meer uit uw leven te halen. Het is fantastisch werk.

Maatschappelijk verantwoordelijkheid

Divers en heel uitdagend, met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. U helpt mensen en dieren in nood, en u weet nooit wat u zult aantreffen. Heeft u de passie voor een intens leven en de drive om iets te willen betekenen voor anderen? Bent u van mening dat u beschikt over tijd, vaardigheden en het fysieke vermogen? Dan is de brandweer op zoek naar u!

Brandweer Brabant-Zuidoost

De brandweer staat 24 uur per dag paraat om mensen en dieren te helpen. Bij brand, hulpverlening, incidenten met gevaarlijke stoffen of waterongevallen. Brandweer Brabant-Zuidoost doet dit met zo’n 700 gemotiveerde en gedreven collega’s, vanuit 37 locaties. Mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor de veiligheid van de inwoners in onze regio en klaarstaan voor anderen. Werken bij deze organisatie is een heel mooi beroep, maar soms ook spannend. Als vrijwilliger bent u van grote waarde voor de samenleving.

Opleiding

Natuurlijk gaat u niet onvoorbereid de weg op. In twee jaar tijd krijgt u een intensieve opleiding, die volledig wordt verzorgd door de brandweer en die u klaarstoomt voor het echte werk. U leert alles wat u moet weten op het gebied van brandbestrijding, technische hulpverlening en brandgevaarlijke stoffen. Daarnaast leert u precies hoe u moet handelen in kritieke situaties en het werken in teamverband. U verlegt uw grenzen en leert uzelf kennen.

Interesse of vragen?

Denkt u erover brandweervrijwilliger te worden? Dan kunt u zich opgeven via www.jouwbrandweer.nl. Hier kunt u ook meer informatie vinden. Zit u hierna echter nog met veel vragen, bijvoorbeeld over de opleiding, vergoedingen, doorgroeimogelijkheden, wat het werk in de praktijk inhoudt en hoe u goede afspraken maakt met uw werkgever? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met de VRBZO via e-mail (hrm@vrbzo.nl) of telefoon (040 2203 441).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio