4.1 C
De Bilt

Leerlingen van Basisschool De Talisman planten Educatief Voedselbosje in Eindhoven

Basisschool De Talisman heeft sinds donderdag 30 november een Voedselbosje. Leerlingen van groep 3 en 7 plantten samen met IVN Natuureducatie het bosje op hun plein.

Lekker en leerzaam

Het Voedselbosje bij de school in Eindhoven is een klein bosje waar 30 verschillende soorten planten groeien en waar je van kunt eten: bomen, struiken, kruiden, klimplanten en bodembedekkers. Door het Voedselbosje leren kinderen op een uitdagende en vernieuwende manier hoe voedsel groeit en waarom dit goed is voor de natuur, het klimaat en jezelf. Ze ontdekken hoe verschillende planten smaken en welke delen je ervan kunt eten. Zo kun je vruchten plukken, maar er groeien ook eetbare bloemen en bladeren. Bij het bosje hoort ook educatiemateriaal, waar Basisschool De Talisman zelf mee aan de slag gaat.

Een bosje om van te eten

Na een korte uitleg van hovenier Remko, Voedselbosbouwers, mochten de kinderen de jonge planten in de grond zetten: van appel- en perenbomen tot colakruid en citroenmelisse. De leerlingen wisten daar wel raad mee. Een van de leerlingen riep: ‘Het is zo leuk om heel veel plantjes te planten voor ons eigen bosje’.

De directeur van Basisschool De Talisman Lianne Hendrikx is enthousiast over het bosje: ‘Fantastisch hoe de speelomgeving ook een leeromgeving is geworden. Leerlingen zien het voedsel groeien en nemen verantwoordelijkheid voor dit proces. Daarnaast nemen ze elkaar mee in hun enthousiasme. Een prachtige aanwinst voor De Talisman en haar omgeving!’

Voedselbosje De Talisman als buitenlokaal

Steeds meer scholen en Kinderopvanglocaties vergroenen hun buitenruimte: goed voor de leerlingen en goed voor de natuur. Daar helpt IVN graag aan mee. Dit is het tweede Educatieve Voedselbosje in Eindhoven, maar er staan er nog meerdere op de planning. Het Voedselbosje is een laagdrempelige manier om de natuur op het plein een flinke boost te geven én kinderen te leren over gezond eten. Het project Voedselbosjes in Eindhoven is een samenwerking van IVN met de provincie Noord-Brabant, het Eindhovens Preventieakkoord, JOGG Eindhoven, het rijksprogramma Jong Leren Eten en Basisschool De Talisman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio