11.6 C
De Bilt

Burgemeester op kraamvisite tijdens de brandpreventieweken

Aalst – Burgemeester Anton Stapelkamp en Harm Hoftiezer van de brandweer gingen op vrijdag 26 oktober op kraamvisite tijdens de brandpreventieweken en hebben daarbij een geboortekoffertje overhandigd aan de familie Hofs uit De Heurne. Zij waren de eerste ouders die in oktober geboorteaangifte deden van hun zoontje Dirk.

Ieder jaar staat de maand oktober in het teken van brandpreventie. De preventiecampagne richt zich met name op aanstaande en jonge ouders. Alle ouders die in oktober aangifte van een geboorte doen, ontvangen een geboortetasje met tips en een presentje.

Hé doe de deur dicht!

De geboorte van een kind kan voor ouders aanleiding zijn om de veiligheid in huis nog eens goed te onderzoeken. Veel jonge ouders houden de deur van de kinderkamer ’s nachts open. Als er dan brand ontstaat, kunnen rook en vuur zich snel verspreiden. De boodschap is dus: sluit binnendeuren als u gaat slapen en zorg dat u een rookmelder kunt horen.

Op tijd veilig vluchten

Voor je gaat slapen is het handig om eerst alle binnendeuren dicht te doen. Dat red levens bij brand. Je kunt dan eerder vluchten of gered worden.

Gesloten deur is veilig

Een dichte deur zorgt er voor dat er geen giftige rook direct naar binnen komt.
Dit is de grootste bedreiging bij brand.

Rookmelder

In de meeste huizen heeft men wel een rookmelder. helaas werken daar ook veel niet of niet goed. Of hangt de rookmelder niet op de juiste plek. Ze horen in alle ruimten waar brand kan ontstaan en in de slaapkamers.

Meer informatie: www.brandweer.nl/rozewolk.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio