Concert met lezing over vrouwelijke componisten

LET OP: CONCERT GEANNULEERD (update: 19-10-2021)

Waalre Kunsthistorica Erna Charbon en pianist Frans van Tuijl zorgen zondag 31 oktober in de Bibliotheek Waalre voor een boeiende lezing met live concert en verhalen van kunstenaars uit de geschiedenis.

Erna Charbon en Frans van Tuijl vormen een graag gezien duo. Met ontzettend veel kennis, enthousiasme en prachtige muziek dragen ze zorg voor een middag vol verdieping én ontspanning.

concert en lezing

Deze middag zetten ze een drietal vrouwelijke, negentiende-eeuwse componisten centraal: Fanny Hensel Mendelssohn Bartholdy (1805-1847), Clara Schumann (1819-1896) en Agathe Backer Grondahl (1847-1907). Na de verhalen van Erna Charbon zullen deze componisten geen onbekende meer voor je zijn! Frans van Tuijl laat live de muziek van deze componisten horen vanaf de vleugel.

Erna Charbon-van Heck is als kunsthistorica/docent kunstgeschiedenis gespecialiseerd in het ontwikkelen en geven van cursussen, lezingen, museumexcursies en rondleidingen. Frans van Tuijl is pianist en begeleidt klassiek geschoolde zangers en instrumentalisten bij onder andere concerten en recitals, audities en eindexamens.

Praktische informatie

Het Huiskamerconcert van Erna Charbon en Frans van Tuijl is op zondag 31 oktober van 16.00 – 18.00 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre. Entree is €16,- voor bibliotheekleden en €20,- voor niet-leden. Aanmelden: bibliotheekeindhoven.nl/programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img