Controle succesvol door samenwerking opsporingsdiensten

Eindhoven – Op dinsdag 18 april is onder regie van de gemeente een integrale controle uitgevoerd in Gestel. Een integraal team bestaand uit politie, Belastingdienst, UWV, Inspectie SZW en gemeente (inspecteurs Drank en Horeca, Milieu en Bijzonder Onderzoek) bezocht 22 adressen. Op verschillende terreinen waren zaken niet in orde.

De Belastingdienst legde beslag op drie voertuigen en neemt één adres in verder onderzoek. Het UWV constateerde mogelijke onregelmatigheden met betrekking tot uitkeringen. Dit resulteert vermoedelijk in een terugvordering, een herkeuring en een vervolgonderzoek. Bijzonder Onderzoek van de gemeente stelt een onderzoek in naar de hoeveelheid ingeschreven bewoners op een kleine woning. Elders wordt een onderzoek ingesteld naar bankgegevens, in verband met onduidelijke geldstromen op dat adres. Ook past de gemeente mogelijk twee uitkeringen op één locatie aan.

Midden- en kleinbedrijf
Deze keer controleerden gemeente en Inspectie SZW ook bedrijfslocaties. Op één adres is geconstateerd dat er een werknemer aanwezig was die daar niet mocht werken. Hiervoor wordt een boete gegeven. Op één adres vluchtte een medewerker weg, de Inspectie SZW voert daar later een hercontrole uit. Op twee adressen wordt de administratie opgevraagd voor nader onderzoek. Meerdere horecagelegenheden zijn aangesproken op gebrekkige hygiëne. Op één adres zijn foto’s gemaakt van de keuken en doorgestuurd naar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Op andere plekken vindt binnenkort hercontrole plaats

Controle
Tijdens integrale controles worden vragen gesteld over de woon-, leef- en inkomenssituatie, om de rechtmatigheid van bijvoorbeeld uitkeringen en/of toeslagen vast te stellen. Daarnaast vindt er vanuit de gemeente controle plaats op rechtmatig gebruik van gemeentelijke uitkeringen.

Bron: gemeente Eindhoven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img