22.1 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Gemeente Cranendonck zet duurzaamheid op de kaart

Vandaag trapten wethouder Karel Boonen en een aantal medewerkers van gemeente Cranendonck de campagne ‘Ons Cranendonck. Daar ben ik zuinig op’ af door shoppers met duurzame tips uit te delen in het centrum van Maarheeze, Budel en Budel-Schoot. Het winkelend publiek werd geprikkeld met de vraag; waar ben jij zuinig op?

Bewustwording dat je samen moet werken

De gemeente Cranendonck wil inwoners hiermee bewust(er) maken van de noodzaak om vooral samen een bijdrage te leveren aan een duurzamere manier van leven en wonen. Om zuinig te zijn op Cranendonck. “Dit is niet alleen een landelijk thema, maar ook een onderwerp dat speelt in onze gemeente. In de tijd waarin we nu leven is verduurzaming niet meer weg te denken. Daar zijn alle inwoners, bedrijven en verenigingen bij nodig”, verduidelijkt wethouder Karel Boonen.

Ons Cranendonck. Daar ben ik zuinig op

Komende tijd zullen verschillende video’s op Facebook en Instagram voorbij komen. Ook vanuit de kanalen van gemeente Cranendonck wordt volop ingezet op onderwerpen zoals meer groen rondom je woning, zuinig omgaan met drinkwater, het hergebruiken van spullen en het verduurzamen van je woning. En waar mogelijk worden initiatieven vanuit de wijk ondersteund. Karel Boonen: “We moeten zuinig zijn om het mooie gebied waarin we leven te behouden: voor onszelf, onze kinderen en de daaropvolgende generaties. Het is fijn om hier vandaag op deze verrassende manier over in gesprek te gaan. Het zet vooral aan tot nadenken, wat is nu echt belangrijk voor iemand.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio