17.1 C
De Bilt

Burgemeester gemeente Cranendonck sluit woning en bijbehorend erf na vondst drugs

Burgemeester Van Kessel van de gemeente Cranendonck heeft besloten om een woning aan de Mgr. Bekkersstraat in Budel tijdelijk te sluiten nadat door de politie harddrugs zijn aangetroffen op 16 november 2022.

Tijdelijke sluiting

De woning en het bijbehorende erf aan de Mgr. Bekkersstraat te Budel zijn op 1 februari 2023 gesloten voor de duur van vier maanden tot en met 1 juni 2023. Tot en met 1 juni 2023 is het verboden om het perceel en de woning te betreden. Met deze sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten op deze locatie.

Wet Damocles

De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en vastgesteld gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld drugsoverlast in Cranendonck

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. Hulp van inwoners is hierbij onmisbaar. Ervaart u drugsoverlast of heeft u een vermoeden van druggerelateerde criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Liever anoniem? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt meldingen door naar de politie. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio