6.1 C
De Bilt

Cranendonck zoekt speurneuzen voor afval

Cranendonck – De afvalpiraten komen naar Cranendonck! De afvalpolitie zal hen op de hielen zitten, dus zullen ze heel veel schatten verliezen! Inmiddels hebben al verschillende speurneuzen zich aangemeld om te helpen zoeken naar de schatten! In alle kernen van de gemeente Cranendonck gaan zij aan de slag om het zwerfafval op te ruimen tijdens de Landelijke Opschoondag op 23 maart.

Meedoen, maar geen groep? Geen probleem!

Net als in 2018 neemt de gemeente in 2019 actief deel aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart 2019. De gemeente zorgt voor opschoonmateriaal zoals handschoenen, knijpers en afvalzakken en natuurlijk voor iets lekkers. Groepen, verenigingen, scholen en clubs kunnen zich aanmelden en maken zo kans op gave prijzen. Heb je geen groep, maar wil je wel meedoen? Geen probleem! In elke kern gaat een groep aan de slag waar eenlingen zich bij aan kunnen sluiten. De organisatie brengt jullie met elkaar in contact. Zo wordt onze gemeente nog een stuk schoner.

Afvalpiratenspel voor speurneuzen

Kinderen krijgen een schatkaart met alle verloren schatten. Op die manier worden ze geholpen in het zoeken naar zwerfafval. Als ze alles gevonden hebben, kunnen ze de kaart inleveren/laten zien en krijgen ze een klein prijsje. Elke deelnemende groep, vereniging, club of school maakt ook kans op de hoofdprijs. Bouw met je groep een schatkist of schatplek waar je alle piratenschatten verzameld. Maak een foto van de plek en alle schatten-speurneuzen. De beste, leukste, mooiste, origineelste foto wint een buurtbarbecue t.w.v. €500,-! Aan het einde van de Opschoondag maakt de gemeente de winnaar bekend.

Inschrijven

Verenigingen, clubs en scholen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Landelijke Opschoondag. Ben je een eenling en sluit je je graag aan bij de groep in jouw kern? Dat kan natuurlijk ook! De inschrijving is geopend! Meld je dan dus aan, eenling of groep, doe mee en maak kans op mooie prijzen. Kijk op www.cranendonck.nl/lod voor meer informatie en inschrijving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio