13.5 C
De Bilt

Crisisnoodopvang vluchtelingen in Den Tref in Hapert

Hapert – Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft een groot tekort aan opvanglocaties. Het aanmeldcentrum in Ter Apel loopt over en er is een absolute crisissituatie. Dagelijks slapen daar nu mensen in de openlucht. Vanaf 14 september tot 1 oktober is er daarom een crisisnoodopvang voor vluchtelingen in Den Tref in Hapert. De gemeente Bladel komt hiermee tegemoet aan de dringende vraag van de Veiligheidsregio. Uiteraard voelt het gemeentebestuur van Bladel zich ook uit menselijk oogpunt geroepen een bijdrage te leveren.

Wat houdt de noodopvang in?

De aangeboden opvang betekent dat er vanaf 14 september tot 1 oktober (met een eventuele uitloop tot 5 oktober) vluchtelingen uit diverse landen verblijven in Den Tref. Er is plaats voor maximaal 115 personen. De locatie voorziet in ‘bed, bad, brood en bescherming’. Er is 24 uur per dag beveiliging aanwezig. De opvang wordt geleid door locatie managers. Er zijn tolken aanwezig en het COA zorgt voor de medische en psychische begeleiding van de vluchtelingen. Waar mogelijk worden lokale partijen betrokken.

Informatiebijeenkomst

Inwoners die meer informatie willen over de opvang kunnen terecht op de bijeenkomst op maandag 5 september in Den Tref van 19:00 tot 21:00 uur. De Veiligheidsregio en het COA starten deze bijeenkomst met een presentatie. Daarna is het mogelijk om vragen te stellen aan medewerkers van gemeente Bladel, Veiligheidsregio, COA, Rode Kruis, politie, GGD, beveiligingsbedrijf en buurtpreventie. Aanmelden kan via noodopvang@bladel.nl of door te bellen naar 0497-361636.

In verband met de vakantieperiode, hebben we besloten om de bijeenkomst pas in september te laten plaatsvinden. We staan graag zoveel mogelijk inwoners persoonlijk te woord. U kunt uiteraard vanaf vandaag ook uw vragen stellen via noodopvang@bladel.nl of bellen naar 0497-361636.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio