9.3 C
De Bilt
woensdag, 25 mei 2022

Deurne doet ‘t! Bewonersinitiatief Vlierdenseweg van start

Deurne Doet ’t (gemeente, Senzer, Donkergroen) start in Vlierden met het vervangen van bomen langs de Vlierdenseweg, Pastoriestraat en Brouwhuisweg. Er worden 71 bomen geplant. Op initiatief van Bewonerscollectief Samen Vlierden worden ook de gras- en plantvakken aangepakt. Samen met inwoners en gemeente is er bekeken wat de beste invulling zou zijn en hoe het financieel te realiseren is. Het rommelige beeld van nu wordt vervangen door een duidelijke en krachtige structuur van bomen en beukenhagen.

Deurne Doet ‘t

Wethouder Helm Verhees: “In eerste instantie leek het plan financieel niet haalbaar. Door de inbreng van bewoners en Deurne Doet ’t is dit mooie initiatief wel haalbaar geworden. De uitstraling van de straten wordt daardoor een stuk fraaier. Een compliment voor de energie en doorzettingsvermogen van alle betrokkenen, en met name voor Samen Vlierden. Steeds vaker komen mooie initiatieven tot stand in samenwerking met inwoners. Daar morgen we echt trots op zijn.”

Start werkzaamheden

Inmiddels is er gestart met het voorbereiden van de werkzaamheden. In week 2 wordt  gestart met de uitvoering van de werkzaamheden. Deurne Doet ‘t (gemeente/Senzer/Donkergroen) rooit bestaande bomen en beplanting, spit en verbetert de bodem. De verwachting is dat het planten van de 71 bomen in week 5 is afgerond. In het weekend van 5 en 6 februari gaan de bewoners aan de slag.

Deurne Doet ’t levert 30.000 beukenplantjes en Samen Vlierden gaat ze samen met bewoners planten. Bewoners houden vervolgens de vakken onkruidvrij. Deurne Doet ’t knipt de hagen om zo te waarborgen dat ze allemaal tegelijkertijd én op dezelfde hoogte geknipt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio