DNA Bergeijk voor workshop gezocht!

Bergeijk – Wat is Bergeijk voor u? Waarin onderscheid uw kern zich? Voor elk van de zes dorpskernen van Bergeijk organiseert de gemeente een workshop DNA. Met de input van de inwoners wordt vervolgens een ‘DNA-profiel’ opgesteld.  Daarin komt de eigenheid van elke dorpskern tot uitdrukking.

 

We nodigen u graag uit!

Eind augustus en begin september worden er in totaal 7 workshops georganiseerd, één voor elke dorpskern en één voor de gemeenteraad. We nodigen u graag uit voor deelname aan de workshop van uw eigen dorpskern.

De workshops vinden plaats op de volgende data:

  • Bergeijk ’t Hof: maandag 3 september
  • Bergeijk ’t Loo: dinsdag 4 september
  • Luyksgestel: maandag 10 september
  • Riethoven: 5 september
  • de Weebosch: dinsdag 28 augustus
  • Westerhoven: woensdag 29 augustus (onder voorbehoud)

De workshops starten om 19:00 uur en eindigen rond 22.00 uur. Als het gezellig wordt, dan mag het ook een beetje uitlopen.

 

Waarom nodigen wij juist u uit voor deze bijeenkomst?

In de meeste workshops wordt er veel verteld en uitgelegd, maar in deze workshop willen we juist de genodigden zelf  aan het woord laten. U woont, werk, studeert of verblijft immers in dit gebied en dat maakt u dus tot de ervaringsdeskundige. Wij zijn benieuwd naar uw verhalen en ervaringen over wat deze plek zo bijzonder maakt, wat er goed, maar ook wat er niet zo goed gaat.

 

Waarom DNA bepalen?

Iedereen heeft zijn reden om ergens wel of niet te willen wonen, werken, recreëren. Mensen wonen vooraleerst in een straat, een stad of dorp, een provincie, een land tot uiteindelijk een werelddeel. De omringende omgeving vormt en bezielt steeds haar inwoners: wonen op een dunbevolkt eiland voelt heel anders dan leven in een grote stad. Hoe zit dat met de inwoners van de gemeente Bergeijk?

 

Wat gaan we doen met het DNA uit uw gebied?

Alle onderzoeken, het “jutten” in de omgeving, gesprekken met een breed palet mensen en de gedeelde ervaringen tijdens de 7 workshops geven het DNA-team een indruk van uw gebied, de hier gewortelde zes kernen, en van u, de inwoners.

Wij willen dus graag naar u luisteren. Met uw inbreng proberen we, samen met u, een soort blauwdruk te maken van de kernen binnen de gemeente Bergeijk. Een soort “paspoort van het gebied”. Op basis van die bevindingen kan de gemeente het toekomstige (promotie)beleid van de regio beter gaan inrichten. De concrete invulling van het plan wordt dus mede bepaald door wat u samen wilt bereiken met uw regio, met wat er binnen De Natuurlijke Aard al aanwezig is of anders gezegd, het “DNA” van de streek. Want het heeft geen enkele zin om iets te gaan promoten wat u helemaal niet bent of wat u helemaal niet wilt zijn. Dat is “ouderwetse oppervlakkige reclamepraat” en daar komt in deze tijd (gelukkig) niemand meer mee weg.

 

Ten overvloede: Niet wij bedenken De Natuurlijke Aard, maar wij vinden deze samen in uw kennis. Daarom zien wij uit naar uw komst en uw verhalen.

 

Hoe meldt u zich aan?

Dat kan door een e-mail te sturen naar Ellis Horck, e.horck@bergeijk.nl . We sturen wij u dan meer informatie over de workshop in uw dorpskern.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img