1.7 C
De Bilt

Donderdag start 4-daagse spoorvernieuwing in Helmond

Helmond – Samen met aannemer Swietelsky vernieuwt ProRail vanaf donderdag 12 juli delen van het spoor in Helmond. Ook worden er in het weekend geluidsschermen in Deurne geplaatst. Vanwege de werkzaamheden rijden er tot en met zondag tussen Eindhoven en Venlo geen treinen maar bussen.

Ter hoogte van de kruising met de Zuid-Willemsvaart worden dwarsliggers, spoorstaven en spoorstenen (ballast) vernieuwd om het spoor in goede conditie te houden. Het zorgt ervoor dat treinen comfortabel en veilig van het spoor gebruik kunnen blijven maken.

Geluidsschermen Deurne

In de nacht van vrijdag op zaterdag starten er ook werkzaamheden in Deurne . Daar worden over een lengte van 450 meter meerdere geluidsschermen geplaatst en over een lengte van 1000 meter raildempers. Dat doen ProRail en aannemer Strukton in opdracht van de gemeente Deurne die haar inwoners beter wil beschermen tegen het geluid dat afkomstig is van het treinverkeer. In totaal krijgt Deurne er dit jaar ruim 4 kilometer aan geluidsschermen bij.

Gevolgen voor het treinverkeer

De werkzaamheden tussen Eindhoven en Venlo starten in de nacht van woensdag op donderdag. Tot en met maandagochtend 05:00 uur rijden er geen treinen maar bussen. Wij adviseren reizigers voor vertrek de NS reisplanner te raadplegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio