15.8 C
De Bilt

Duurzaam wonen ervaren in Oirschot en Westerhoven

Oirschot/Westerhoven – Huiseigenaren delen hun ervaringen over duurzaam wonen tijdens een thematour in de Kempengemeenten. Wilt u weten wat er komt kijken bij het nemen van duurzame maatregelen? En wilt u graag weten wat de ervaringen zijn van andere huiseigenaren? Op zaterdag 9 juni is de thematour ‘Woning van vóór 1975 verduurzamen’ in Oirschot en maandag 25 juni is in Westerhoven de thematour ‘Aardgasvrij’ te bezoeken. 

Familie Sessink uit Oirschot en familie Smolders openen hun deuren voor bezoekers en laten zien hoe zij hun huis hebben verduurzaamd. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om mee te gaan en meer te leren over energie besparen en opwekken.

Thematour ‘Woning van vóór 1975 verduurzamen’

Familie Sessink heeft hun woonboerderij uit 1953 verduurzaamd. Het dak, spouw en vloer is geïsoleerd en de ramen zijn voorzien van HR++-glas. Met een hybride warmtepomp en 20 zonnepanelen wordt de woning verwarmd. Eind 2018 willen zij graag het aantal zonnepanelen uitbreiden naar 50 voor het elektrisch rijden en om de hybride warmtepomp te voorzien. In de toekomst willen ze graag de elektriciteit opslaan. Op zaterdag 9 juni geeft de familie Sessink een rondleiding in hun woning.

Thematour ‘Aardgasvrij’

De woning van familie Smolders uit Westerhoven is gerealiseerd in 2017. Onder de oprit zijn drie grondbronnen geboord. Via een warmtepomp wordt het huis verwarmt. Ook is er balansventilatie aangebracht met warmteterugwinning en liggen er 12 zonnepanelen op het dak. Dankzij deze maatregelen is er geen gasaansluiting meer aanwezig en wordt er meer energie opgewekt dan afgenomen. Maandag 25 juni vertelt de familie Smolders graag hun ervaringen.

U bent van harte welkom om mee te gaan op thematour! Inschrijven kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Ook aansluiten bij de Duurzame Huizenroute?

In de Kempengemeenten zijn er tal van prachtige voorbeelden waarin bestaande woningen omgebouwd zijn tot energiezuinige en duurzame woningen. Goed voor het milieu, fijn voor het comfort en vaak ook erg prettig voor de portemonnee. Op 3 en 10 november stellen honderden huiseigenaren in heel Nederland hun woning open voor bezoekers. Heeft u ook uw woning verduurzaamd? Schrijf u in op de website van de Nationale Duurzame Huizenroute via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio