17.4 C
De Bilt

Duurzame visvijvers Bergeijk zijn vernieuwd

Heel wat jaren zijn we er druk mee geweest. Het vinden van een toekomstbestendige oplossing om het droogvallen van de visvijvers in Bergeijk te voorkomen. Vandaag opende wethouder Mathijs Kuijken met trots het vernieuwde visvijvercomplex, bestaande uit de Burgemeester Schaepman vijver en Burgemeester Lindersvijver.

Twee vijvers uitgediept

Deze twee vijvers zijn uitgediept en voorzien van een kleilaag. Dat laatste voorkomt dat het waterpeil snel kan zakken. In tijden van droogte blijft er dan toch genoeg water in de vijvers staan. Zo kunnen de vissers blijven vissen en de vissen blijven zwemmen. Ondanks dat het vinden van een passende oplossing lang op zich heeft laten wachten, zijn de gemeente en visvereniging Ons Vermaak altijd in gesprek gebleven.

Goed overleg heeft tot duurzame oplossing geleid

Dat was niet altijd even makkelijk, maar het heeft uiteindelijk wel geleid tot deze duurzame oplossing en een toekomst voor de visvereniging met meer dan 350 actieve leden. Met een bijdrage van de gemeente Bergeijk, de provincie, Sportvisserij Nederland en de visvereniging zelf, zijn alle kosten betaald. Wethouder Mathijs Kuijken is blij dat alle partijen altijd constructief hebben meegedacht. “Als gemeente hebben we het verenigingsleven met bijbehorende sociale aspecten hoog in het vaandel. We vinden het dan ook belangrijk om daarin te investeren als dat nodig is”, aldus Kuijken.

Afgelopen zaterdag, 27 mei, was er een open dag ter gelegenheid van de opening van de twee visvijvers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio