16.3 C
De Bilt

Een helm op, helemaal zo gek nog niet!

In Midden- en West Brabant start op woensdag 19 april een campagne om fietsers te stimuleren vaker een helm op te zetten. Fietsers kunnen bij aangesloten fietsenmakers en ANWB-winkels niet alleen gratis advies krijgen, maar ook €10,- korting als ze een fietshelm kopen.

Helm op!

In de landen om ons heen is het de normaalste zaak van de wereld: als je gaat fietsen, doe je een helm op. In Nederland doen nog niet zoveel mensen dit. Toch lijken steeds meer mensen te beseffen dat een helm dragen helemaal zo gek nog niet is. Uit onderzoek blijkt dat fietsers met een helm bij een ongeval zo’n 60 tot 70 procent minder kans maken op ernstig of dodelijk hoofdletsel dan fietsers zonder helm. De gemeente Breda heeft daarom de actie ‘Helm op – helemaal zo gek nog niet!’ bedacht.

Speciaal aandacht voor ouderen

Daan Quaars, wethouder Mobiliteit: “We hebben in de campagne speciaal aandacht voor ouderen. Steeds meer ouderen zijn graag buiten en fietsen een rondje door onze stad of de mooie natuur eromheen. Soms op een normale fiets, soms ook op een e-bike. Dat vind ik super tof om te zien! Tegelijkertijd kan het effect van een valpartij helaas groot zijn. Met deze actie willen we hen stimuleren om zo lang mogelijk te blijven bewegen en een helm maakt het net een stukje veiliger.”

Dag van de Fietshelm

De Landelijke Dag van de Fietshelm wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en is een initiatief van Artsen voor Veilig Fietsen, in samenwerking met de Hersenstichting en het HersenStrijd fonds. In het hele land zijn activiteiten georganiseerd om fietsers meer bewust te maken van fietsveiligheid. De duur van de kortingsactie ‘Helm Op – Helemaal zo gek nog niet’ is afhankelijk van het succes. De actie is een initiatief van de gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant heeft het mede mogelijk gemaakt.

De fietsenmakers in de regio die deelnemen aan de campagne: Schietecat, Fietsen Breda Peter vd Broek, Buurstee Bike Center, Janson Fietsen (allen Breda), Van Oosterhout (Teteringen) en Mario Boere Tweewielers (Prinsenbeek).

Meer informatie

Wilt u meer weten over de campagne? Hier vindt u meer informatie: www.brabantgaatvoornul.nl/actueel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio