4.1 C
De Bilt

Eindhoven krijgt 2,2 miljoen euro subsidie voor energiebesparende maatregelen

Eindhoven – In 2021 krijgt gemeente Eindhoven 2,2 miljoen euro subsidie van het Rijk uit de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW). Hiermee kan de gemeente, in samenwerking met woningcorporaties, zowel woningeigenaren als huurders ondersteunen met advies en coaching op het gebied van energiebesparing. De subsidie komt geheel ten goede aan de inwoners van Eindhoven.

Meedoen aan energietransitie

Wethouder Rik Thijs (Klimaat en Energie): “Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan in de energietransitie. Ook Eindhoven moet in 2050 bijna geheel energieneutraal zijn. Met deze subsidie kunnen inwoners kleine energiebesparende maatregelen nemen in hun woning. Dat vergroot de bewustwording en kan de opmaat zijn naar het nemen van meer maatregelen.”

Eindhovens Energieloket

De uitvoer van de activiteiten start naar verwachting in de zomer van 2021. Dat is tegelijk met de start van het van het digitale Eindhovens Energieloket, dat op dit moment nog in ontwikkeling is. Hier kunnen inwoners straks terecht met alle vragen over energiebesparing en verduurzaming van hun woning.

Voucher voor energiebesparende maatregelen en advies

Om inwoners op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het nieuwe energieloket, worden er vouchers beschikbaar gesteld. Deze vouchers zijn inwisselbaar -op de website van het energieloket- voor energiebesparende maatregelen, eventueel in combinatie met energieadvies. Deze maatregelen zorgen voor het verlagen van de CO2-uitstoot, maar zijn ook goed voor de portemonnee. Zo kun je door het verwarmingswater van je cv-ketel op 60 graden te zetten, tot 60 euro per jaar besparen.

De precieze invulling van de regeling en de verdeling ervan wordt in de loop van het voorjaar 2021 bekend gemaakt

Over de subsidie

De RREW-subsidie richt zich zowel op huiseigenaren als huurders en wil hen stimuleren om kleine energiebesparende maatregelen te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio