9.8 C
De Bilt

‘Eindhoven de skônste!’ zet in op schone parken

Eindhoven – Om bezoekers te wijzen op wat er allemaal mag in de Eindhovense parken én op het schoonhouden van het park is de gemeente gestart met de actie ‘Eindhoven de skônste!’. In verschillende parken lopen ‘parkwachters’ rond om bezoekers te informeren en vragen te beantwoorden.

Tijdens de zomermaanden wordt er volop gebruik gemaakt van de Eindhovense parken. De groene oases in de stad zijn ideale plaatsen voor een picknick of een gezellige barbecue met vrienden. De gemeente stimuleert dat ook, want de parken zijn er voor alle inwoners. Toch weet niet iedereen wat er allemaal mag in de parken – en wat liever niet. Op zomerse dagen is er daarom ook sprake van een minder fraai fenomeen: overvolle afvalbakken met bergen afval daaromheen. Het is zowel de parkbezoekers als de gemeente een doorn in het oog.

Eindhoven de skônste!

De actie ‘Eindhoven de skônste!’ wordt in verschillende parken gehouden. Er lopen zogenaamde ‘parkwachters’ rond die de bezoekers graag informeren en vragen beantwoorden. Mag je wel barbecueën in het park? Hoe zit dat met een flesje wijn bij de picknick? Waar kan ik al mijn afval kwijt? In enkele parken staan al borden waaruit je het antwoord op dit soort vragen kunt afleiden. De ‘parkwachters’ lopen vooral in de parken waar dat misschien nog niet helemaal duidelijk is.

Extra afvalzakken

In het Ton Smitspark – waar het tijdens de zomermaanden behoorlijk druk is – plaatst de gemeente als pilot extra beugels aan de afvalbakken om de capaciteit tijdelijk te vergroten. Er kunnen twee extra vuilniszakken om de beugels gehangen worden. Van bezoekers wordt uiteraard verwacht dat zij hun afval meenemen als de bakken en zakken vol zijn. Zo zorgen gemeente en de parkbezoekers er samen voor dat de parken schoon blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio