18 C
De Bilt

Gemeente Eindhoven verkort termijn BKR-registratie voor schuldtrajecten

Vanaf 1 september 2023 verkort gemeente Eindhoven de registratietermijn bij stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) van 5 jaar naar 6 maanden voor inwoners die hun schuldhulptraject succesvol hebben afgerond. Hiermee hoopt de gemeente dat inwoners met problematische schulden sneller bij de gemeente aankloppen voor hulp.

Belemmering door langere BKR-registratie

Wethouder Saskia Lammers (Armoede): “Je wilt bovendien dat mensen na afronding van hun traject snel weer in de positie zijn om de volledige controle over hun eigen leven te krijgen. Een registratie bij de BKR kan belemmerend werken op verschillende terreinen. Ik vind vijf jaar disproportioneel en we zullen de stichting BKR dan ook laten weten dat we hieraan niet langer meewerken.”

Het verkorten van de registratietermijn na afronding van een schuldhulptraject gaat per september 2023 in. Dat geldt voor inwoners die vanaf die datum een schuldtraject beëindigen en voor de mensen die reeds te maken hebben met de termijn van vijf jaar. Ook voor hen wordt het zes maanden. Dat zal voor een aantal mensen betekenen dat hun registratie per direct komt te vervallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio