14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Energiecafé in Zalencentrum Geenhoven: voorlichting én mini bedrijvenmarkt Valkenswaard

Wil je besparen op energie of je huis verduurzamen? In Zalencentrum Geenhoven wordt op woensdagavond 24 april 2024 een Energiecafé georganiseerd. Hier worden de mogelijkheden van energie besparen uitgelegd. De eerste drie mogelijkheden waar je dan aan moet denken zijn isoleren, isoleren en nog eens isoleren. Isoleren geeft je meer comfort in je woning én het is de maatregel die zich het snelste terugverdient.

Goed isoleren is ook een eerste vereiste voordat je aan de slag gaat met technieken zoals warmtepompen. Als je bij het isoleren alle kieren dicht, is het gevaar dat je te weinig ventileert. Je zult dan goed moeten ventileren en dat is een hele kunst. Het koel houden van de woning vraagt een slimme aanpak om het energiegebruik binnen de perken te houden.

Energiecafé isoleren en ventileren (en koel houden van de woning)

De werkgroep Energiek Valkenswaard biedt je dit Energiecafé gratis aan in samenwerking met Zalencentrum Geenhoven en met de vereniging KempenEnergie. De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.

De avond bestaat uit een presentatie door een expert van KempenEnergie over isoleren en ventileren en het koel houden van je woning. Vervolgens kun je voor je eigen situatie vragen of plannen voorleggen aan energiegidsen die je dan de weg zullen wijzen in het bos van informatie.

Er zijn meerdere, lokale bedrijven aanwezig die uitleg kunnen geven over het doel, gebruik, kosten en voordeel van diverse producten, zoals spouwmuur-, vloer- en dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen en airco’s.

Waar en wanneer is het Energiecafé?

De avond wordt gehouden in Zalencentrum Geenhoven aan de Hoppenbrouwers 15 in Valkenswaard. Inloop met een gratis kop koffie vanaf 19.30 uur. De voorlichtingsmarkt zelf begint om 20.00 uur. Als je van plan bent deel te nemen dan is het fijn als je je aanmeldt via info@EnergiekValkenswaard.nl. Hierbij graag naam en liefst adres en telefoonnummer vermelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio