14.2 C
De Bilt

De Energiehulp: gratis hulp aan huis voor energiebesparing

De gemeente Sint-Michielsgestel heeft er een nieuw initiatief bij om huishoudens te helpen energie te besparen. De Energiehulp! Getrainde adviseurs en klussers komen langs om gratis kleinschalige energiebesparende maatregelen te installeren in huis. De komende periode worden huishoudens die hiervoor in aanmerking komen persoonlijk benaderd.

Klussers en advies om energie te besparen

In Sint-Michielsgestel zijn er steeds meer huishoudens die moeite hebben met het betalen van de energiekosten. In veel van deze huishoudens is het mogelijk om energie te besparen met kleine energiebesparende maatregelen.
De klussers van Energiehulp kijken naar huis en gedrag.

Zo kunnen ze bijvoorbeeld helpen met het plaatsen van ledlampen, waterbesparende douchekop, radiatorventilatoren, radiatorfolie, kozijnfolie of tochtstrips. Daarnaast geeft Energiehulp advies over wat inwoners zelf kunnen doen, zoals de thermostaat lager zetten.

Wie komt er in aanmerking voor Energiehulp?

Huishoudens die recht hebben op de eenmalige energietoeslag van €1300,-, maar ook inwoners die via een doorverwijzer worden aangemeld. Doorverwijzers zijn de professionals actief in onze gemeente zoals Vincentius, De Voedselbank, de woningcorporaties en BINT. U hoeft zich niet zelf aan te melden voor de Energiehulp. U ontvangt vanaf januari hiervoor een persoonlijke uitnodiging in de brievenbus van de gemeente.

Sint-Michielsgestel helpt

De gemeente Sint-Michielsgestel doet een aantal dingen om huishoudens te helpen met het besparen van energie:

  • 0% lening via het Warmtefonds
  • Energietoeslag – Bijdrage voor hoge energiekosten
    • Huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum krijgen een bijdrage voor de hoge energiekosten. Dit is een eenmalige toeslag van 1300 euro. Zie voor meer informatie: www.sint-michielsgestel.nl/energietoeslag.

Samenwerkingspartners

Energiehulp is een samenwerking van gemeenten Boxtel, Boekel, Sint-Michielsgestel, ’s-Hertogenbosch, Oss, Meijerijstad, Land van Cuijk, Maashorst, Vught, Bernheze, Heusden en woningcorporaties Wonen bij Joost, Charlotte van Beuningen, Wonen Vierlingsbeek, Area Wonen, Woonmeij, Mooiland, Zayaz, Woonveste, Brabant Wonen en Peelrand Wonen.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u terecht op www.sint-michielsgestel.nl/energiehulp


spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio