14.7 C
De Bilt

Exploitatie Zwembad De Braak gegund aan Optisport

De gemeente Helmond gunt het beheer en de exploitatie van zwembad De Braak voor 15 jaar aan Optisport. Er deden uiteindelijk twee partijen mee aan de aanbesteding voor de exploitatie van het zwembad, dat ook een bijbehorende horeca omvat. De inschrijving van Optisport kwam na een uitgebreide beoordeling als beste uit de bus. Vanaf oktober 2023 gaat het contract in voor een periode van 15 jaar.

Wethouder Harrie van Dijk: “Helmond wil een aantrekkelijke stad zijn waar elke inwoner mee kan doen. Publiek toegankelijke voorzieningen, zoals een zwembad, maken dan het verschil. Of je nu wil wedstrijdzwemmen of babyzwemmen, voor de recreatie of voor het gezelschap. We zijn verheugd dat we nu een goede partij hebben gevonden die voor ons het zwembad gaat exploiteren en ertoe bij gaat dragen dat in Helmond elke inwoner kan sporten en zwemmen.”

Bij De Braak draait alles om bewegen en gezondheid

Directie Optisport: “Optisport is opgetogen met de keuze van de gemeente Helmond. Het nieuwe zwembad De Braak wordt een plek waar alles draait om gezondheid en bewegen en waar (zwem)aanbod is voor elke doelgroep. Met een horeca waar onze gasten elkaar kunnen ontmoeten en na hun activiteiten gezellig kunnen napraten.
Vanuit onze overtuiging dragen wij bij aan een gezond en sociaal Helmond.

We sluiten ons graag aan bij het Helmondse Sportakkoord en gaan actief de samenwerking aan met lokale organisaties en verenigingen om onze gezamenlijke doelen te bereiken. We zien er naar uit om op zeer korte termijn kennis te maken met het personeel van zwembad De Wissen en willen de medewerkers graag behouden voor zwembad De Braak. De komende periode staat eveneens in het teken van kennismaken met de vaste gebruikers van het zwembad.”

Definitieve gunning

Op 11 april is door de gemeente Helmond voorlopig gegund. De afgewezen kandidaat heeft geen bezwaar en daarmee is op 2 mei 2023 de gunning definitief. De gemeente Helmond gaat op 9 mei met Optisport een exploitatiecontract en een huurcontract aan.

Voortgang bouw Zwembad De Braak

De nieuwbouw van het zwembad gaat voorspoedig en de planning om in het najaar van 2023 het zwembad in gebruik te nemen blijft overeind. Bekijk de voortgang op www.campusDebraak.nl .

Over Optisport

Optisport is de expert in het exploiteren van maatschappelijke voorzieningen voor gemeentes. In onze ruim 100 sporthallen, 80 binnenzwembaden, 18 buitenbaden, 24 Health Clubs en 4 ijsbanen werken zo’n 2.200 medewerkers, verspreid over Nederland en België. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio