19.2 C
De Bilt

Extra uren voor het peuterprogramma in Bladel

Bladel – Met ingang van 1 augustus 2020 mogen peuters die (een risico op) een onderwijsachterstand hebben meer uren gebruik maken van het programma, de zogenaamde voorschoolse educatie (VE). Dit betekent dat peuters die hiervoor in aanmerking komen straks 16 uur per week naar het peuterprogramma mogen.

Peuterprogramma

De rijksoverheid wil kinderen zoveel mogelijk een gelijke start geven op de basisschool. Er wordt daarom extra geïnvesteerd in de voorschoolse educatie. Gemeenten zijn verplicht om minimaal 960 uur voorschoolse educatie aan te bieden aan deze speciale groep kinderen. Dit betekent een uitbreiding van 10 naar 16 uur per week voor peuters met een indicatie. Het consultatiebureau beoordeelt of een peuter hiervoor in aanmerking komt aangezien zij alle kinderen van 0 tot 4 jaar volgt in hun ontwikkeling.

Ook meer kwaliteit

Naast de extra uren peuterprogramma voor de kinderen wordt er ingezet op de kwaliteit van de pedagogisch medewerkers en op het verbeteren van het peuterprogramma. Ouders van peuters die gebruik (gaan) maken van het peuterprogramma worden hierover geïnformeerd door Nummereen, die de voorschoolse educatie in de Kempen verzorgt.

Meer uren zonder indicatie

De Kempengemeenten gaan ook peuters zonder indicatie meer uren bieden. Peuters zijn in Eersel, Bladel, Bergeijk en Reusel-De Mierden straks 8 uur per week welkom. Nu is dat 5 of 5,5 uur per week. De gemeenten willen zo stimuleren dat de peuters samen blijven optrekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio