0.6 C
De Bilt

Geheugenkracht, over alles wat met geheugen te maken heeft

Waalre Maak je je weleens zorgen over je geheugen, of dat van iemand in je omgeving? Daarin ben je niet de enige. Om deze zorgen weg te nemen en vragen op te helderen organiseert de Bibliotheek Waalre samen met Alzheimer Nederland op maandag 6 maart de informatiebijeenkomst ‘Geheugenkracht’.

Geheugenkracht

De bijeenkomst van Geheugenkracht wordt georganiseerd door vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Zuidoost-Brabant. Tijdens de bijeenkomst informeren zij over een tal van onderwerpen. Ze vertellen onder andere hoe het geheugen werkt en hoe het komt dat er problemen ontstaan. Ook wordt duidelijk wat het verschil is tussen ‘normale’ vergeetachtigheid, dementie en milde cognitieve stoornis (MCI).

De vrijwilligers van Alzheimer Nederland geven ook graag praktische tips die je in kan zetten om beter om te gaan met milde geheugenproblemen. Daarnaast staan ze open voor het beantwoorden van vragen en het delen van ervaringen en zorgen.

Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland is een stichting die zich richt op een beter leven voor mensen met dementie en een toekomst zonder dementie. Op verschillende vlakken houden ze zich bezig om het leven meer draaglijk maken voor mensen met dementie en hun naasten. Ze organiseren door het land verschillende informatieavonden en activiteiten.

Praktische informatie

Geheugenkracht is op maandag 6 maart van 14:00 uur totot 16:00 uur in de Bibliotheek Waalre. Entree: €-, 2,50 voor leden van de bibliotheek en €-, 3,00 voor niet-leden. De prijs is inclusief koffie of thee. Aanmelden via bibliotheekeindhoven.nl/programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio